Ruuhkavuodet tarjoaa ilmaisen webinaarin vanhemmille – Aiheena itsemyötätaidot

Ruuhkavuodet tarjoaa ilmaisen webinaarin vanhemmille – Aiheena itsemyötätaidot

Webinaari järjestetään ti 26.1. klo 18. Se on tarkoitettu kaikille vanhemmille, jotka haluavat oppia käytännönläheisiä taitoja itsemyötätunnon lisäämiseksi itseään ja perhettään kohtaan. Kouluttajana toimii tunnekouluttaja, valmentaja ja erityisvoimia.fi -sivuston perustaja Riikka Seppälä.

“Miksi olemme niin vaativia ja armottomia itseämme kohtaan, vaikka toimimme päivittäin pumpulina lapsemme ja koko maailman välillä. Miksi on niin vaikea löytää itsemyötätuntoa itsellemme? Teemme kaikkemme ja vielä paljon enemmän, että lapsellamme olisi kaikki hyvin. Kuinka voisimme oppia katsomaan itseämme samanlaisella lempeydellä kuin lastamme?”

Ote on Seppälän kirjoittamasta artikkelista, joka käsittelee vanhemmuuden itsemyötätuntoa. Usein itsemyötätunto on koetuksella erityisesti silloin, kun vanhempi tekee kaikkensa lapsen eteen, muttei koe sen riittävän. Esimerkiksi perheissä, joissa on erityislapsi, ovat riittämättömyyden ja pystymättömyyden tunteet tuttuja.

-Saatamme tuntea pettymystä siitä, millaiseksi elämä on hioutunut erityisvoimia vaativassa arjessa. Tai voimme kokea surua tavallisen kokoisista unelmista, joista olemme joutuneet luopumaan. Ehkä meitä pelottaa riittämättömyyden kokemus, joka joskus painaa pään maahan tai olemme vihaisia itsellemme siitä, että omat voimat eivät aina riittäisi erityisvoimia vaativaan arkeen, kirjoittaa Seppälä artikkelissaan.

Ilmoittaudu webinaariin etukäteen tästä linkistä: https://forms.gle/NfEQWA7S9tRSNiZj8

Riikka Seppälä on tunnekouluttaja ja erityislapsen vanhempi.

Myötätunto itseä kohtaan on avainsana. Vanhemmat – oli lapsella on diagnoosi tai ei – kaipaavat lisää opastusta siihen, miten kohdella itseä myötätuntoisesti. Seppälän mukaan se kannattelee silloin, kun on vaikeaa.

-Myötätunto tukee hyvää mielenterveyttä, suojaa masennukselta, parantaa immuniteettiä sekä vahvistaa kykyämme luoda hyvää yhteyttä ympärillemme ja lapsiimme. Myötätunto on yksinkertaisimmillaan sitä, että vain tiedostamme, että juuri nyt on vaikeaa ja että annamme itsellemme luvan tuntea ja hyväksyä kaikki tunteet ja tarpeet, Seppälä kertoo.

Ilmoittaudu Ruuhkavuosien järjestämään ilmaiseen webinaariin alla olevan linkin kautta etukäteen. Ilmoittautuneille lähetetään linkki webinaariin tuntia ennen sen alkamista.

https://forms.gle/NfEQWA7S9tRSNiZj8

Webinaari järjestetään ti 26.1. klo 18


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus