Hyödyllisiä sivustoja pienten lasten vanhemmille – Nämä kannattaa tallentaa suosikkeihin

Hyödyllisiä sivustoja pienten lasten vanhemmille – Nämä kannattaa tallentaa suosikkeihin
Kuva: LinkedIn Sales Navigator

Teksti Ella

Netti on pullollaan arjen apukeinoja, vinkkejä ja helpottajia. Tässä listauksessa muutama sivusto, jotka perheellisen kannattaa tallentaa suosikkeihin tai ainakin kurkata läpi. Apu saattaa olla lähempänä kuin arvaatkaan.

Iltasatuja

Kylässä isovanhemmilla ja satukirja jäi kotiin? Hotellissa tai muualla lomamatkalla eikä kantamuksiin kannattanut sulloa kirjoja? Kurkkaa iltasatusivusto Iltasatu.org ja löydä monen ikäiselle sopiva iltasatu ja uutta luettavaa.

Lastenhoitoa

Haluaisitko puolison kanssa hetken omaa aikaa ja tukiverkostojen puutteen vuoksi teillä ei ole lastenhoitajaa? Monet ovat löytäneet avun Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitopalvelusta, Sitlystä, Babysitsistä tai esimerkiksi Care.comista. Lastenvahdille tulee toki maksaa palkkaa, mutta omaan hyvinvointiin sijoitetut eurot palkitsevat.

Kasvatusneuvoja

Neuvokasperhe.fi neuvoo perheitä monissa asioissa, liittyi se sitten ruutuajan sopivaan rajaamiseen, kasvisten syömisen lisäämiseen tai vaikkapa koko perheen rentoutumishetken luomiseen. Sivusto on osa Suomen Sydänliiton toimintaa.

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton luoma paikka vanhemmille löytää tukea monissa mieltä askarruttavissa asioissa. Mietitkö miten puhuisit lapselle seksuaalisuudesta? Haluaisitko kuunnella vanhemmuuden kipupisteistä asiantuntijoilta? Kurkkaa tämä sivusto ja löydä sen monet mahdollisuudet!

Puuhaa ja tekemistä

Taakse jääneen vuoden aikana monet lapset viettivät normaalia enemmän aikaa kotona ja kuluvan vuoden aikana meidän tulee varautua uusintaan. Oppi&ilo-sivustolta löydät eri-ikäisille lapsille uuttaa printattavaa puuhaa sekä vinkkejä koko perheen yhteiseen tekemiseen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämän Leikkipankin takaa löydät monia järjestön, muiden tahojen ja toisten vanhempien lisäämiä leikkejä. Ehkä linkin takaa muistuu mieleen omien lapsuusvuosiesi hittileikki, jonka haluat opettaa myös omille lapsillesi? Tässä pankissa on paljon tekemistä niin sisälle kuin ulos.

Arkiruokavinkkejä

Oletko kyllästynyt samoihin arkiruokiin joita päätyy päivällispöytäänne? Vilkaise ravitsemusterapeutti Kirsi Englundin toimivaaarkiruokaa.fi blogista arkiruokavinkit lapsiperheille. Sivustolta voit ladata myös näppärän arkiruokapankkipohjan, johon voit listata muokattavaksi teidän perheessä toimivat suosikit.

Puuhaa pääkaupunkiseudulla

Edullinen koko perheen reissu pääkaupunkiseudulla kiikarissa? Tai asutko jo siellä, mutta Sandis ei ole tuttu? Tämän linkin takaa löydät mm. 100 ilmaista paikkaa lasten kanssa Helsingissä. Kuvia ja kokemuksia, suoraan muilta vanhemmilta.

Ella

Olen järjestyksestä nauttiva 31-vuotias äiti-ihminen joka joutuu ajoittain kaaoksen keskelle ja pelastuu sykkimällä. Vaimo, joka miettii päänsä puhki pienistäkin asioista, googlettaa ja lopulta ymmärtää kysyä viereltä. Perheen “pahis" joka rentoutuu parhaiten kotona lempisohvalla - pussaten puolisoaan ja kahta yhteistä lasta.