6 asiaa, joita kotiäidit ja -isät eivät halua kuulla

Kuva: Markus Spiske

Kautta aikojen on ihmisillä ollut tarve kommentoida muiden asioita. Tässä muutama pieni asia, jotka ehkä kannattaa jättää sanomatta kotona lapsiaan hoitavalle vanhemmalle – tai ainakin sanoa omalla vastuulla.

”On varmaan tosi rentoa olla vaan päivät pitkät kotona!”

Ei. Iso ei.

”Minäkin olin kuudentoista alle 10-vuotiaan kanssa kotona, eikä ollut yhtään raskasta. Taidat vähän ylireagoida.”

Kyllä, aivan varmasti. Paitsi että jokainen meistä on yksilö, ja koemme asiat eri tavalla. Vähättely ei auta yhtään ketään, se saa aikaan vain huonon mielen.

Aina löytyy muita, joilla on asiat huonommin. Tarkoittaako se sitä, ettei omista asioista saa valittaa ja omat tunteet ovat vääriä?

”Eikö olisi jo korkea aika laittaa lapset hoitoon?”

Ai lapseni on alle 2-vuotiaana jo niin vanha, että kaipaa kipeästi kavereita ja napanuora tulee katkaista pikimmiten? Selvä juttu.

Meitä on aika moneen junaan. Siinä missä ensimmäinen laittaa lapsensa alle vuoden ikäisenä hoitoon, niin toinen lähettää lapset suoraan kotihoidosta eskariin. Oli syyt päivähoitoon laittamiselle tai laittamattomuudelle mitkä tahansa, niin jokainen perhe tekee omat päätöksensä parhaaksi näkemällään tavalla. Miksi siis kyseenalaistaa niitä?

”Sullahan on sitten aikaa tehdä vaikka ja mitä.”

Kyllä, vapaa-aikani lempipuuhaa on pyykinpesu, ruoanlaitto, lelujen (a.k.a miinojen) keräily sekä peseytyminen. Näin muun muassa.

”Ethän nyt voi tuota tavalliseen työpäivään verrata. Kyllä töissä oleminen on rankempaa.”

Niin. Ei se lapsista huolehtiminen ole kyllä mikään kummoinen suoritus. Mietinkin usein, että kuka hullu on päättänyt maksaa palkkaa perhepäivähoitajille/päiväkodin työntekijöille? Eiväthän he edes tee oikeaa työtä.

Fakta on tämä: Töissä käyminen voi olla rankempaa kuin kotona lasten kanssa oleminen, mutta asia voi olla myös toisin päin. Riippuu ihan työstä, lapsista sekä siitä, miten kukin henkilö asian kokee. Mutta että kotona lasten kanssa oleminen ei käy työstä? Suoraan sanottuna: bullshit!

”Olet vain laiska, kun olet lasten kanssa kotona sen sijaan, että menisit töihin.”

Onko se laiskuutta, jos haluaa hoitaa lapsiaan kotona? Minulle henkilökohtaisesti on suuri rikkaus, että meillä tämä mahdollisuus vielä toistaiseksi on. Töitä ehdin tekemään varmasti vielä myöhemminkin, mutta lasteni lapsuus on tässä ja nyt. Ja minä haluan ottaa siitä kaiken irti!

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

    Array
(
    [0] => thumbnail
    [1] => medium
    [2] => medium_large
    [3] => large
    [4] => 1536x1536
    [5] => 2048x2048
    [6] => vp_sm
    [7] => vp_md
    [8] => vp_lg
    [9] => vp_xl
    [10] => vp_sm_popup
    [11] => vp_md_popup
    [12] => vp_xl_popup
)