“Meillä ei oo mitään tekemistä!” – Petra kokosi lapsilleen puuhakaapin

“Meillä ei oo mitään tekemistä!” – Petra kokosi lapsilleen puuhakaapin

Teksti Petra

Onko otsikon lause tuttua kuultavaa teidänkin perheessä? Petra teki lapsillensa puuhakaapin, lue alta mitä se pitää sisällään.

Lasteni ehdottomasti useimmiten käyttämä lausahdus on ”Mitä me voitais tehdä?”. Kyllästyin jatkuvana ohjelmatoimistona olemiseen ja väsäsin lapsille puuhakaapin!

Kaappi on täynnä kaikkea pientä puuhaa, mihin voi uppoutua, kun tylsyys meinaa vallata. Sadepäivät, oikein kirpeät pakkaspäivät ja meilläeioomitääntekemistä-hetket ratkoutuvat jatkossa tämän kaapin sisällöllä. Jutun juoni ei meillä tuntunut ainakaan olevan siinä, että kaappi tarjoaisi välttämättä mitään uutta sisältöä, vaan se, että lapset voivat itseohjautuvasti hakeutua touhujen pariin.

Puuhakaapistamme löytyy esimerkiksi seuraavia:

Lauta- ja palapelejä

Mukana on sellaisia, jota lapset voivat pelata keskenään ilman aikuista, mutta myös vähän vaativampia, joihin tarvitsee aikuisen pelikaveriksi mukaan.

Kuva: Markus Spiske

Hamahelmiä

Erilaisia alustoja ja useampi purkki helmiä, ettei sisarusten välille synny riitaa ja kaikki helmet leviä lattialle. Saattavat nimittäin levitä joka tapauksessa.

Värityskirjoja

Erilaisia väritystehtäviä, tulostettuja värityskuvia ja tietty paljon erilaisia kyniä. Joko teillä on kokeiltu esimerkiksi maalauspuikkoja?

Tehtäväkirjoja ja kortteja

Esimerkiksi Oppi&Ilo-tehtäväkortit ja -vihkot ovat meillä todella suosittuja!

Askartelutarvikkeita

Sakset, leimasimia, kartonkeja, erilaisia teippejä ja vesivärejä.

Kuva: Sigmund

Tarroja!

Kuka nyt ei rakastaisi tarroja! Ja jotta kaikilla (aikuisilla) säilyy järki päässä, vihkoja niiden liimailuun.

Taikahiekkaa ja muovailuvahaa

Ensimmäisen kanssa leikkimiseen kannattaa myös olla korkeareunainen astia.

Kuva: Julietta Watson

Magneettikirjat

Nämä ovat nykyajan siirtotarra-kirjasia. Äärimmäisen käteviä viihdyttäjiä muuten automatkallekin!


Vain mielikuvitus ja lastesi erilaiset mielenkiinnon kohteet ovat rajana! Itse kasasin kaapin sisältöä ottaen huomioon lapsiemme iät ja sen, että molemmille lapsille löytyy ikätasoista puuhaa, mutta paljon myös sellaista, mitä he voivat yhteistuumin touhuta. Toistaiseksi puuhakaappi on ollut ihan mieletön hitti.

Kaapin sisältöä on hyvä välillä uusia, että mielenkiinto säilyy. Muista hyödyntää kirpparit ja Facebookin roskalava-ryhmät, mieti myös mitä arjen tavaroita lapset voisivat hyödyntää askarteluissaan. Hyviä ja helppoja juttuja on esimerkiksi pestyt jätskitikut, vessapaperirullat, kananmunakennot ja lahjapaperien jämät. Meillä lapset myös mielellään leikkelevät lehdistä kuvia ja liimaavat niitä paperille.

Myös elintarvikkeista on helppo keksiä lapsille puuhattavaa. Perunajauhoista ja hoitoaineesta saa ihanan pehmeää hattarataikinaa ja jauhoista ja kaakaosta saa hyvää ”lunta” ja ”hiekkaa” vaikka kaivureille. Pienemmät artistit nauttivat esimerkiksi mustikalla “maalaamisesta”. Muovailuvahaa voi myös tehdä itse, kurkkaa sille ohje täältä.

Ja sitten kun mikään näistä ei uppoa tai saa muksuja viihtymään, pukekaa päälle ja painukaa ulos. Siellä voikin sitten pohdiskella, että “joko mennään sisälle?”.

Petra

Kuka? Petra, 29 vuotta. Kokoonpano? Aviomies, 5-vuotias poika ja 3-vuotias tytär. Missä? Maalla, vanhaa rintamamiestaloa rempaten. Mitä? Sairaanhoitajaopiskeluja, lapsen nepsyhaasteita, loputonta metatyötä, mustaa huumoria ja pohjaton pyykkikori. Tätä et tiennyt: Intoilee hämmentävän paljon kesäkukista ja pakottaa miehensä päivittäisille puutarhakatselmuksille.