Äitiyspakkaus – täynnä tarpeellista vai turhakkeita? Vastaa kyselyyn!

Äitiyspakkaus – täynnä tarpeellista vai turhakkeita? Vastaa kyselyyn!
Kuva: Jordan Nix

Uusi vuoden äitiyspakkaus on odottajien keskuudessa kevään kutkuttavin asia. Monet kärkkyvät uutta pakkausta ja tietoa sen sisällöstä Kelan sivuilla surffaillen ja Facebookin mammaryhmissä kysellen. Vuoden 2021 pakkausta odotellessa toimituksemme kysyy, mitä risuja ja ruusuja antaisit edellisten vuosien äitiyspakkauksille.

Äitiyspakkaus on Kelan mukaan hyvin suosittu, ja noin 95% ensisynnyttäjistä valitsee sen 140€ arvoisen äitiysavustuksen sijaan. Kelan sivuilta voi selata äitiyspakkauksien sisältöjä aina vuodesta 1994 alkaen.

Pakkauksen sisältämät tuotteet ovat pysyneet miltei samoina vuodesta toiseen, mutta erityisesti värejä ja kuoseja seurataan tarkasti. Aina vuoteen 2008 asti äitiyspakkauksen sisältö on ollut värimaailmaltaan vaaleaa, beigeä ja pastellin sävyjä. Vuoden 2009 pakkauksen mukana värimaailmaan tuli mukaan luonnonsävyjä neutraalin harmaan muodossa. Myös pastellin sävyt muuttuivat kirkkaampiin väreihin, kuten turkoosiin ja oranssiin.

Ruuhkavuosien toimitus kokoaa juttua äitiyspakkaukseen liittyen. Mitä mieltä olet ollut oman äitiyspakkausesi sisällöstä, sen tuotteista ja värimaailmasta? Mitä toivoisit pakkaukseen lisää tai koetko, että jokin pakkauksen tuote on ollut täysin tarpeeton? Ota osaa jutun tekoon osallistumalla kyselyyn! Vastauksia käytetään nimettömänä. Kyselyyn voit vastata täällä.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus