“Sitten kun on koronarokote..” – Onko elämää koronarokotteen jälkeen?

“Sitten kun on koronarokote..” – Onko elämää koronarokotteen jälkeen?

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Elämässä on paljon ”sitten kun” etukäteispohdintaa. Kuinka toimin sitten kun tämä ja tämä asia tapahtuu tai jos ei tapahdukaan? Sen jälkeen tapahtuu sitä ja tätä tai ei mitään.

Joihinkin näistä on selkeä päämäärä jo mielessä, kuten ”sitten kun vauva syntyy, makaan mahallaan lattialla ja juon punaviiniä”.

Jotkut on vain absurdeja ajatuksia kuten ”Sitten kun painan alle 80 kiloa..

Joistakin luulee, että se hetki ei tule koskaan kuten ”sitten kun saadaan asuntolaina maksettua”, mutta sitten se on vain yksi tiistai kun se laina loppuu, ilman skumppaa ja suuria juhlallisuuksia. Sen jälkeen otetaan joku uusi laina.

Sitten on tietenkin kannattelevia haaveajatuksia kuten “Sitten kun lapset menee kouluun, mulla on omaa aikaa mielinmäärin.”

Viimeinen vuosi on tullut kuultua lausahdusta ”Sitten kun on koronarokote.” Itse en ole osannut ajatella mitään siitä etukäteen. Mitä sitten tapahtuu? Mitä minä sitten teen? Ehkä otan, ehkä en? Kulmakapakkaan laulamaan karaokea ja Ruotsin risteilylle? Skyscannerin selailua vuoden tauon jälkeen? Rokotettujen kanssa kreisibailut? Kaupassa ilman maskia? Narkolepsia?

Tänään on itselläni se päivä kun saan koronarokotteen. En ajatellut olla tätä etulinjassa ottamassa, pelkäsin ja pelkään mahdollisia rokotteen haittoja, vaikka rokotemyönteinen olenkin. Meinasin antaa mahdollisuuteni jollekin toiselle ja jäädä passiivisesti seuraamaan tilannetta. En kuulu riskiryhmään muuta kuin vartalomallini ja ammattinimikkeeni puolesta. Enkä osaa ajatella, että rokote muuttaisi henkilökohtaisella tasolla mitään.

Paljon tätä rokotteen ottamista pohdittuani mietin, kuinka edellinen poikkeustila koettiin talvisodan aikaan, kuinka miehet laitettiin rintamalle kysymättä vapaaehtoisuutta ja osa ei sieltä palannut. Nyt minun pitäisi ottaa rokote.

Odottaessani nyt vuoroani kuulen lausahduksia kuinka rokotteiden riittävyyttä pohditaan ja hieman toivonkin, että ne kohdallani loppuisivat. Hetken kuvittelen olevani vastaavassa tilanteessa kuin ihminen joka on varannut lennon, mutta matkalla kentälle tuleekin jokin harmittava este ja hän ei kerkeä kyytiin. Sitten se kone tippuu.

Näyttää siltä, että rokoteannokset riittävät, vedän nyt syvään henkeä ja nousen koneeseen. Sitten vaan nautitaan matkasta!

PS. Viikko rokotteen jälkeen olen hengissä ja hereillä!


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"