Pumpulihäistä tinahäihin – Miten muistaa puolisoa hääpäivinä?

Pumpulihäistä tinahäihin – Miten muistaa puolisoa hääpäivinä?
Kuva: Evelyn Akhmerov

Hääpäivän perinteenä on usein muistaa puolisoaan hääpäivän teeman mukaisella lahjalla. Muistatko, monentenako hääpäivänä vietetään esimerkiksi paperihäitä? Ruuhkavuosien toimitus listasi 10. ensimmäisen hääpäivän teemat ja vinkkaa, miten puolisoa voi muistaa teemaan sopivalla tavalla.

Pumpulihäät – ensimmäinen hääpäivä

Muista puolisoa pehmeällä paketilla. Yöpaita, alusvaatteet, torkkupeitto tai vaikkapa tohvelit! Mikäli teillä on lapsia, ja saatte lapsenvahdin, olisiko koko päivä pyjamassa sängyssä makoillen tervetullutta?

Paperihäät – toinen hääpäivä

Kirjoita rakkaallesi runo tai hanki esimerkiksi lahjakortti hemmotteluun. Kortit, seinäkalenterit, julisteet, taulut ovat myös suosittuja lahjoja paperihääpäivänä. Voit myös teettää yhteisistä kuvistanne pienen kuvakirjasen tai skräpätä kuvamuistot talteen.

Nahkahäät – kolmas hääpäivä

Tämä on helppo! Vyö, laukku, hansikkaat, lompakko. Budjetin ollessa tiukilla voit turvautua myös siihen, että tarjoat omaa ihoasi puolison hellittäväksi.

Keramiikkahäät – neljäs hääpäivä

Onko aika hankkia kotiin uusia lautasia tai kahvikuppeja – nyt olisi siihen passeli syy! Tai miten olisi keraamisessa asiasta oleva tuoksukynttilä tai kaunis maljakko? Itse tehtyä keramiikkaa arvosteaan varmasti myös.

Puuhäät – viides hääpäivä

Osaatko nikkaroida? Puuhääpäivän muistaminen voisi olla jotain itse rakennettua. Kaunis ajatus olisi myös viedä oma rakas puun alle ja viimeistään nyt raaputtaa nimikirjaimet sen runkoon. Entä puuntaimenen istuttaminen takapihalle?

Kuva: Oscar Helgstrand
Sokerihäät – kuudes hääpäivä

Leivo kakku, muffineja, lettuja, vohveleita – mistä makeasta oma kultasi pitää? Voit antaa myös rakkaasi lempilikööriä tai panostaa kalliimpaan suklaarasiaan. Jos olette humoristisia, voi lahjakortti ihokarvojen sokerointiin olla myös hauska lahja.

Villahäät – seitsemäs hääpäivä

Villapaita, villapipo, villahousut, villasukat, villahuivi, villashaali, villatumput… Mikäli olette juuri voittaneet lotossa, miten olisi huvila, jonka nimeksi voisi tulla Villa … ?

Pronssihäät – kahdeksas hääpäivä

Näin pitkälle pääsit, ennen kuin sinun tarvitsi lähteä korukaupoille. Pronssisia koruja valmistaa esimerkiksi Kalevala Koru. Mikäli pronssikaupat eivät viehätä, voit etsiä myös kuparisia esineitä. Tai mitä jos suuntaisitte Hirvaskankaalle ja huutaisit kuparipannun itseltään Huutokauppakeisarilta rakkallesi?

Kuva: Ryan ODee
Pellavahäät – yhdeksäs hääpäivä

Pellava on hyvin suosittu materiaali tänä päivänä. Pellavaiset lakanat tai verhot ovat monen unelma. Toteutuisikohan jompi kumpi näistä unelmista nyt? Pellavaiset kravatit ja solmiot ovat myös upeita!

Tinahäät – 10. hääpäivä

Tina on ongelmajätettä, joten suosittelemme jättämään tinan ostamisen kokonaan. Kymmenettä vuotta ei voi missään tapauksessa jättää huomiotta, joten tähän päivään kannattaa kehittää jotain ikimuistoista. Kuten tinaa valetaan, voisiko tinahääpäivänä valaa vihkivalat uudelleen?

Ruuhkavuodet toimitus