Lastenhuoneen remontti kierrätysmateriaaleja hyödyntäen – “Teki hyvää parisuhteelle ja lompakkokin kiitti”

Lastenhuoneen remontti kierrätysmateriaaleja hyödyntäen – “Teki hyvää parisuhteelle ja lompakkokin kiitti”
Kuva: Brina Blum

Teksti Kristiina

Keväällä korona siirsi minut etätöihin. Koska supistukset pahenivat raskauden edetessä rasituksessa, jouduin siirtymään ensin fyysisestä luontorakennushommasta tietokonehommiin kotiin.  Tuntui, että lapsettomat viikot eivät liikkuneet mihinkään. Vuoroin mietimme mihin timbuktuun sitä karkaisi kun puolison naama alkoi jo ärsyttää. Yleensä timbuktu oli piha tai eri huone.

Päätimme aloittaa yläkerran rakennusprojektin, koska aikaa nyt oli. Olemme kummatkin rakennusalan ammattilaisia ja sen takia talomme onkin täynnä keskeneräisiä projekteja, joita pitäisi kunnostaa, mutta ne usein hukkuvat kiireen keskelle tai “toinen tekee” -oletuksien alle.

Aloitimme siitä, että portaisiin ja huoneen väliin tulisi seinä. Aiemmin siinä oli avonainen tila ja porrasaukko. Teimme rungon roskalavalta saaduista laudasta ja lankuista. Koska sahasimme kaiken alakerran verstaalla muutamilta mittavirheiltä ei vältytty, mutta kaiken kaikkiaan siitä tuli tukeva. Googletimme mistä sai halvimmalla kyproksilevyjä ja haimme niitä Kodin Terrasta kolme. Nekin sahattiin muottiin ja sitten alkoi palikoiden kokoaminen. Kitti oli Hongkongista, sekin vertailtu netissä.

Lattiassa oleva porrasaukko tehtiin turvallisemmaksi rakentamalla aukon viereen seinä.

Seinän tapetit olivat ennen ruskeat ja tummanruskea lattia muistutti 50-luvun räkälää. Vanhoja tapetteja oli useampi kerros ja ne olivat olleet siinä vuosikymmeniä ja niitäkin oli useampi kerros eikä niitä hevillä saisi irti. Maalasimme seinät ja laitoimme uudet tapetit maalin päälle. Tapetit olivat Kodin Terran ja Prisman alennuslaatikosta. Hintaa niillä oli 5€/rulla. En ollut aiemmin tapetoinut kuvioitua tapettia ja varasin mielelläni liisterihomman itselle.

Seinät saivat uuden ilmeen poistolaarista löytyneillä tapeteilla.

Mietimme ensin lattiaksi laminaattia, mutta roskalavalla joku lahjoitti ilmaiseksi vanhaa keittiön mattoa ja se päätyi meille. Leikeltiin matto ulkona mittoihin. Tähän hommaan kannattaa oikeasti olla terävä mattopuukko. Horni ja katon pidiketolppa vähän vaikeutti tätä lattiaprojektia ja palasia piti leikkailla useampia. Tapettien vaihto toi jo valoa tähän huoneeseen, mutta lattioiden vaihto muutti koko tilan valoisammaksi ja enemmän lastenhuoneen näköiseksi.

Tumma lattia vaihtui vaaleaan.

Meillä oli ylimääräinen kolotila, jossa oli vaatetanko. Aluksi pohdin olisiko siihen tullut leikkikauppa tai leikkimökki. Lopulta siihen päätyi koivuja ja kirpparilta löydetty Ikean sänky. Koivun varret maalasin valkoisella maalilla, jota oli jäänyt vielä ja oksat mustalla permanenttitussilla.

Tämä projekti maksoi meille 70€. Saimme ajan kulumaan, emmekä olleet kokoajan toistemme kimpussa. Oikeastaan lastenhuoneen remontti on asia, jota en varmasti ikinä unohda – se lähensi meitä tosi paljon. Kuopus ilmoitti tulostaan sen verran etuajassa, että eristyshommat jouduttiin jättämään ensikesälle. Tällähetkellä tilaa voi käyttää vain kesäaikaan.

Kunhan eristys saadaan kuntoon, sinne olisi tarkoitus tulla makuutilat. Näin keskikerroksen ainoa makuuhuone jäisi leikkitilaksi vuodesohvalla varustettuna ja leikit eivät niin helposti valuisi ympäri asuntoa eikä laastareita menisi niin paljon, kun ei kokoajan kompuroisi pikkuautoihin. Olemme nimittäin huomanneet, että kaksikerroksinen asunto pikkulapsiperheessä aiheuttaa enemmän harmaita hiuksia kuin vanhuus. Ehkä siksi talomme kaipaa jatkuvasti uutta järjestystä ja uusia muutoksia. 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Perheen yhteisharrastuksena remontti: “Lähdettäisiinkö perheen kanssa Puuhamaahan vai ostettaisiinko kattopaneelit?”

Aina lelut ja tavarat levällään – Organisoi näillä yksinkertaisilla tavoilla

Avatar photo

Kristiina

Uusperhe-elämää viettävä kahden tytön äiti. Rakastan luonnossa liikkumista sekä yhteisiä pelihetkiä. Tykkään tehdä paljon itse, ottaen lapsetkin mukaan ja käytämme paljon kierrätysmateriaaleja askartelussa. Paras taitoni on unohtaa hetkeksi aikuisten murheet, maata lasten kanssa lattialla, miettien sottaisuuden sijaan sitä, miksei kattoon voisi maalata Pipsa possua.