Mielipiteitä jakava isyyspakkaus – Poimi vinkit sisällön toteuttamiseen

Mielipiteitä jakava isyyspakkaus – Poimi vinkit sisällön toteuttamiseen
Kuva: Pixabay

Kiistelty, kehuttu, parjattu, ihmetelty, halveksittu, haluttu isyyspakkaus. Isyyspakkaus on itse toteutettava, hauska lahja tulevalle isälle. Se kasataan hieman Kelan toimittaman äitiyspakkauksen tyyliin, mutta on suunnattu isälle, ja yleensä huumorilla toteutettu.

Isyyspakkausten suosio on selkeästi kasvamaan päin, ja hakusanoilla löytyykin toinen toistaan hienommin toteutettuja pakkauksia. Samaisilla hakusanoilla löytyy myös rankasti mielipiteitä jakavia keskusteluja asian tiimoilta.

Useat toteuttavat pakkauksen huumorilla, ja yleensä pakkauksen kokoaminen tuottaa mielihyvää ja innostusta saajan lisäksi myös toteuttajalleen. Toisilla pakkausta puoltavilla on ajatus siitä, että isä jää helposti raskausaikana vähemmälle huomiolle äitiin verraten. Pakkauksen myötä moni haluaakin kohdistaa odotusjan huomiota enemmän isän suuntaan. Onhan tuleva perheenlisäys on suuri, jännittävä, ja elämää mullistava tapahtuma yhtälailla molemmille vanhemmille.

Isyyspakkauksen voi koota mieleiseensä laatikkoon. Kuva: Christopher Bill

Toiset kokoavat pakkauksen vain ilahduttaakseen tulevaa isää. Huumorilla, hauskaksi muistoksi odotusajan jännityksestä. Osalla taas mielipide on täysin päinvastainen, ja näkemys pakkauksesta on jopa tasa-arvoa alentava. Äitiyspakkaustakaan ei ole tarkoitettu pelkästään äidille, vaan tulevalle perheelle, eritoten lapselle. Mikä etuoikeus isällä tällöin on huvittelumielessä koottuun pakkaukseen? Myös neutraaleja mielipiteitä löytyy, osan mielestä taas turhaa hömpötystä. Oma mielipiteeni on, että tosikkojen juttu se ei ole. Oli mielipiteesi sitten puolesta tai vastaan.

Meillä pakkaus aikanaan kasattiin. Rakastan olla ennemmin lahjojen antaja, en juurikaan vastaanottaja. Pakkaus kasaantui silkasta halusta ilahduttaa toista, ja purkaa viimemetrien jännitystä ennen laskettua aikaa. Laskettu aika osui jouluaatolle, joten isänpäivä tuntui sopivalta vaihtoehdolta muistaa tulevaa isää yllätyksellä. Tämä tuleva isä oli myös hyvin tiiviisti osallisena odotukseen koko raskausajan, joten loppusuoran yllätys tuntui luontevalta.

Meillä isyyspakkaus kasattiin vauvan kylpyammeeseen, sillä sitä ei vielä oltu ehditty hankkia. Amme olikin pakkauksen kallein hankinta, ja ylipäänsä pakkaus on helppo toteuttaa hyvinkin pienellä budjetilla. Isyysakkaus sisälsi myös energiajuomaa yövalvomisia varten. Luontaistuotekaupasta valikoitui mukaan kauranversouute -tippoja, jotka laskevat stressitasoa. Samantyyliset paidat isälle ja pojalle, pari erikoisolutta, ja herkkuja.

Askartelin itse myös kortit (askartelutaitoni tuntien en kovinkaan luovasti) jotka sisälsivät esimerkiksi ”vapaudu vaipanvaihdosta” tai ”vapaudu yösyötöstä” -kortit. Kortit eivät tosin koskaan päässeet käyttöön saakka, vaan mystisesti ”katosivat” vauvan itkiessä joka ilta klo 18-01 välin.

Pakkausta harkitseville kokosin alle muutamia vinkkejä pakkauksen sisällöksi, näiden omien toteutusteni lisäksi!

Kofeiinia, lempparikahvia tai energiajuomaa

Tarpeeseen tulee, ja voi samalla ”lainata” myös itselleen tiukan paikan tullen. Joskus sain itse lahjaksi hauskan kahvipakkauksen, jonka etiketissä komeili: Ihan v***n väsyneelle äidille. Aika hauska, löytyyköhän samaa tyyliä jostain myös isälle?

Vaippoja ja kosteuspyyhkeitä

Ei muuta kuin harjoittelemaan! Mukaan voi sujauttaa myös pyykkipoikia tai hengityssuojaimen hajuherkempien isukkien vaipanvaihtohetkien tueksi.

Mykistysnappi eli tutti

Netistä löytyy hauskoja tutteja moneen lähtöön! Esimerkiksi isän suosikki automerkillä tai jääkiekkojoukkueella.

Tuttipullo

Isällä ei rintoja ole käytössään siihen tarkoitukseen, mihin perheen tuleva juniori niitä kaipaisi. Valitettavasti.

Korvatulppia

Kun on isän vuoro levätä, ja vauvalla (tai äidillä) on raivarit hurjimmillaan!

Aiheeseen valmistava opaskirja

Suosituksia muunmuassa: Ville Viholainen: Pätkäöiden sankarit tai Louis Borgenicht ja Joe Borgenicht: Vauva -omistajan opas

Lahjakortit

Siis juurikin ne itse tehdyt! Internet on pullollaan hauskoja mallikuvia ja ideoita. Lahjakortteina voivat toimia esimerkiksi: Vapaudu vaipanvaihdosta, vapaudu yösyötöstä, hetki omaa aikaa, treffit… Vain mielikuvitus on rajana!

Pieni konjakkipullo ja/tai juhlasikari

Uuden perheenjäsenen kunniaksi, tai esimerkiksi varpajaisia ajatellen.

Herkkuja

Sairaalareissua ajatellen, isän omaan lepohetkeen, tai vaikka äidin lepyttämiseen.

Puuttuvia vauvantarvikkeita

Mitä hankintalistalta vielä uupuu? Tähän ne ovat oiva lisäys, ja samalla tuovat pakkauksen sisältöön monipuolisuutta.

Teksti: Jonna

Avatar photo

Jonna Sjögren

Kohta kolmekymppinen hoitoalan vuorotyöläinen. Valloittavan vauhtihirmun äiti, ikuisuusremoitsijan avopuoliso, sekä herkkyyttään sarkasmin taakse piilotteleva maailmantuskailija