Helpot ystävänpäivä-askartelut à la 3-vuotias

Helpot ystävänpäivä-askartelut à la 3-vuotias
Kaiva esiin askarteluja varten kaikki mitä kaappien kätköistä löydät. Anna lapselle vapaus toteuttaa itseään!

Teksti Petra

Korona ei onneksi estä ilahduttamasta ystävää, kummia, muuta läheistä tai mummoa ystävänpäiväkortilla. Muista lähettää kortit ajoissa! Monissa palvelutaloissakin varmasti ilahduttaisiin korttilähetyksestä. Ehkä innostutte tehtailemaan kortteja oikein urakalla?

Päätin antaa 3-vuotiaalleni vapaat kädet askarrella ystävänpäiväkortit. Selailimme yhdessä hieman Pinterestiä ja hän valitsi itselleen mieleisiä, helppoja askarteluja. Miten yllätyinkään hänen taidoistaan! Avustin häntä ainoastaan saksien käytössä ja liimapurkin avaamisessa. Muuten nuori Picasso sai toteuttaa itseään täysillä.

Ensimmäiseksi tyttäreni halusi tehdä 3D-sydämen. Leikkasin hänelle 10 sydäntä erivärisistä papereista, mitä kotoa sattui löytymään. Sydämet taitellaan puoliksi ja liimaillaan yksitellen yhdeltä sivulta korttipohjaan ja liiman hieman kuivahdettua taitokset saa availtua ikäänkuin “viuhkaksi”. Helppoa!

Ystävänpäivä-toukka ei ehkä ole se perinteisin kortti, mutta varmasti sympaattisin.

Seuraavaksi askartelimme sydänkukkia, jotka kimallusta rakastava lapsoseni koristeli tietysti timantti-tarroilla. Tässäkin avustin saksien kanssa työskentelyssä ja “lehtien” avaamisessa, muuten hän touhuili itsekseen. Tämäkin askartelu on ihan äärimmäisen helppo ja pienellä avustuksella tässäkin onnistuu jo pienikin taiteilija. Kukat voi myös maalata vaikka sormiväreillä, jos ei arvaa saksia luovuttaa lapsen käsiin.

Ystävänpäivä-toukka on tyttäreni luovuuden tulos, sillä tätä ei löytynyt Pinterestistä. Miten upea siitä tulikaan! Hän sitä tehdessään kertoili sen ympärille kokonaisen tarinan, joka oli vähintään yhtä värikäs kuin toukka itse.

Tyttäreni kanssa askartelu oli silmiä avaava kokemus. Hänen askartelutaitonsa ovat selvästi kohentuneet viime aikoina huimasti ja oli aivan ihana seurata hänen keskittynyttä ja päättäväistä toimintaansa. Aion jatkossa ihan ehdottomasti heittää kasan tarvikkeita keskelle pöytää ja katsoa mitä lapset siitä itse taikovat. Luovuus, mielikuvitus ja diy-meininki kunniaan! Lasten askartelut myös tunnetusti ilahduttavat kortin saajaa enemmän, kuin visuaalisesti täydelliset tai ihan millilleen hiotut askartelut.

Kortin postittaminen on muuten myös pienen ihmisen näkökulmasta aika jännittävää. Meillä jo kovasti odotellaan, että kortit saisi pudottaa postilaatikkoon.

Ketä sinä voisit ilahduttaa ystävänpäiväkortilla? Jos ei askartelu nappaa tai aikaa ei ole, muista edes viestillä. Jokainen ystävä ansaitsee tulla muistetuksi!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista:

“Meillä ei oo mitään tekemistä!” – Petra kokosi lapsilleen puuhakaapin

Onko ulkona pimeää, tylsää eikä mitään tekemistä? Kokeile näitä puuhia lasten kanssa

Kyllästyttääkö tavalliset lumipalloleikit? Kokeile näitä uudenlaisia talvipuuhia!


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus