Suorat sanat ystävilleni!

Suorat sanat ystävilleni!

Ystävänpäivän innoittamana päätin puhua suuni puhtaaksi ja sanoa jokaiselle ystävälleni suorat sanat!

Koska ruuhkavuodet, elämä, lapset, työt, harrastukset ja maailmantilanne estävät meitä viettämästä päivittäin aikaa yhdessä, lämpimässä, uima-altaalla lekotellen mansikkamargaritoja siemaillen, haluan nyt sanoa kaikille yhteisesti muutaman sanan. Tästä lähtee: 

 1. Kiitos, että olet pitänyt aina puoliani. On sitten vastassa ollut exä tai nyxä, ilkeä asiakaspalvelija tai maailma. Jos en itse ole saanut suutani auki, olet astunut kehään ja vaatinut tilanteeseen muutosta.  
 1. Kiitos, että olet kannustanut ja tsempannut minua. Juoksulenkillä kirittänyt, salilla puskenut vielä yhden toiston, nostanut lattialta takaisin elämänsyrjään kun omat voimani ovat olleet kertakaikkisen lopussa. Halannut ja muistuttanut kuinka vahva oikeasti olenkaan. “Pystyt kyllä!”, sanot kun luulen, etten oikeasti jaksa enää metriäkään, toistoakaan, hengähdystäkään.  
 1. Kiitos, että olet aina sanonut asiat suoraan. Jos (ja kun) peppuni on iso, ja myös näyttää siltä vaatteesta riippumatta, sanot sen kyllä. Et anna minun korostaa huonoja puoliani, mutta varmasti kehut niitä hyviä!  
 1. Kiitos, että autoit laskemaan rimaa, jonka olin asetellut aivan liian korkealle. Täydellisyyden tavoittelijana halusin suorittaa jokaisen ruutuni täydellisesti. Kiitos, että opetit armollisuutta itseä kohtaan. 
 1. Kiitos, että opetit tekemään ruokaa. Kiitos, että olit keittiössäni kahdeksan minuuttia sen jälkeen kun soitin, että lättytaikina jää kiinni paistinpannuun ja aion näillä hetkillä heittää taikinan viidennestä kerroksesta alas.  
 1. Kiitos, että kerrot maailman parhaat siivousniksit. Niksi-Pirkka kalpenisi rinnallasi! 
 1. Kiitos, kun lähdit kanssani yksille purkamaan raskasta työpäivää. Kiitos, ettet luovuttanut sen yhden jälkeen, sillä tilanne vaati vielä toiset ensimmäiset ja kolmannetkin… Kiitos ettet jatkoilla jättänyt minua yksin vaan yhteistuumin kömmimme nukkumaan heti kolmannen skumppapullon jälkeen.. 
 1. Kiitos, että olet tuki ja turva myös lapsilleni. Olet hassutteleva, turvallinen ja reilu aikuinen, jota sekä lapseni, että minä katsomme ylöspäin.  
 1. Kiitos, että olet paikalla aina oikeaan aikaan. Joskus tuntuu, että luet ajatuksiani. Joskus kun elämässä on vaikeita hetkiä, minusta tuntuu, että tiedät mitä tarvitsen, ilman että sanon. Joskus tiedät mitä tarvitsen paremmin kuin minä itse. 
 1. Kiitos, että näet niin paljon vaivaa! Oli kyse synttäreistä, baby showereista, polttareista, häistä.. Sinulla on kaikkiin pohdintoihini ratkaisu ja käytät valtavasti aikaa auttaaksesi minua.  
 1. Kiitos, että saan olla oma itseni seurassasi. Koskaan minun ei tarvitse suodattaa puheitani, vaan saan sanoa suoraa mitä tunnen ja ajattelen. 
 1. Kiitos, että saat minut aina nauramaan! Koska ilman huumoria elämästä ei kyllä selviä.. 

Ja bonuksena: 13. Kiitos kun siivosit kanssani koirankakkaa, joka oli kirjaimellisesti räjähtänyt pitkin alakertaa. Siinä kun katsoo lohduttomana kotiaan, joka on hävityksen kauhistus ja Ystävä saapuu paikalle tyynen rauhallisesti, vetää (miehen) kymmenen numeroa liian isot kumisaappaat jalkaansa ja kumihanskat käteensä, pyytää hengittämään rauhallisesti (suun kautta!) ja sanoo: “Ei hätää. Laita vauva sitteriin niin ruvetaan hommiin!” , ei voi kun ihmetellä miten minä ansaitsen tuollaisia ihmisiä elämääni.  

Haluan sanoa, että olen joka päivä häkeltynyt siitä, kuinka ihania ystäviä minulla onkaan. Olen enemmän kuin elämäni velkaa teille jokaiselle ja toivon, että tiedätte kuinka kiitollinen teistä olen! Toivon, että tiedätte että tämä tie on kaksisuuntainen, minäkin olen teitä varten! Meillä on teille aina ovi auki ja vaikka välimatkaakin on, olen oikeasti vain puhelimen ruudun mitan päässä. Ja hei, olen jemmannut suklaata ja viiniä (hätä)tilanteita varten! 


Ruuhkavuodet suosittelee

Rouva Tirehtööri

Olen pirskahteleva ja räiskyvä, kolmenkympin rajapyykin yli pari vuotta sitten kiukulla kammennut kolmen lapsen äiti. Elämäni keskipisteet ovat 12v Tytärlapsi, 9v Poika Poikanen ja 2v Raivotar. Lasteni ja mieheni, Perheenpään, lisäksi uusperhe-sirkukseni kokoonpanoon kuuluu sekalainen setti eläimiä; pari saksanpaimenkoiraa, corgi, ja kissa. Elämässäni ovat hyvin vahvasti läsnä aikataulut, to do –listat, ahdistus ja kiukuttelu sekä toive seesteisestä ja rauhallisesta elämästä. Elämänhallintani on heikohkoa ja otteeni lipsuu vähän väliä. Onneksi olen jääräpäinen ja sinnikäs enkä ilmeisesti koskaan suostu menemään siitä mistä aita on matalin. Juuri kun joku osa-alue elämässäni alkaa sujumaan, keksin jotain uutta kivaa puuhaa tilalle.