Turvallista talvilomapuuhaa – niin sisällä kuin ulkonakin!

Turvallista talvilomapuuhaa – niin sisällä kuin ulkonakin!

Moni lapsiperhe on miettinyt viime päivät kuumeisesti, mitä tehdä kauan odotetulla talvilomalla koronan edelleen jyllätessä. Ruuhkavuosien testiryhmä otti selvää, mitä tekemistä Lempäälän Ideapark tarjoaa talvilomalaisille.

Ideapark on sijainniltaan ihanteellinen: Hämeenlinnasta moottoritietä pitkin 40 minuuttia ja Tampereen keskustasta 15 minuuttia. Ideaparkiin on vaivatonta saapua, ei ruuhkia, ei liikennevaloissa odottelua. Parkkitilaakin on runsaasti, sillä kauppakeskusta ympäröi 3000 maksutonta parkkipaikkaa.

Kuva: Ruuhkavuosien toimitus

Saapuessamme Ideaparkille oli parkkipaikoilla satoja autoja vieri vieressä. Mielikuva tupaten täynnä olevasta kauppakeskuksesta hiipi väkisin mieleen. Mielikuva osoittautui kuitenkin nopeasti vääräksi. Oli hämmästyttävää, kuinka väljää kauppakeskuksen sisällä oli. Väljyysselittyy Ideaparkin suurella koolla. Onhan Ideapark pinta-alaltaan Suomen suurin kauppakeskus. Tilaa ja liikkeitä riittää. Turvavälit on siis helppoa pitää kunnossa ja tunsimme heti vierailun Ideaparkissa turvalliseksi.

Olimme myös ennalta tutustuneet Ideaparkin suojautumisesta koronaa vastaan ”tarkastajan” YouTube-videoista. Tarkastaja on hahmo, jonka Putoksesta tuttu Mikko Töyssy on luonut Ideaparkille.

Liukuovet avautuvat ja ovensuussa meitä odotti tuttu näky, käsidesiautomaatti. Käsidesejä löytyy liikkeistä ja pitkin käytäviä. Saa nähdä jäävätkö käsidesit pysyvästi meidän elämäämme koronan jälkeenkin.

Shoppaillessa Ideaparkissa menisi vaikka koko päivä, sillä liikkeitä on yli 150! Ideaparkin laajasta liikevalikoimasta löytyy liikkeitä moneen makuun. Testiryhmämme ajatuksena oli tällä kertaa käydä vain muutamassa liikkeessä, joista yksi oli suosikkiliikkeisiimme kuuluva, lastenvaateliike Ballot. Ballotista löytyy laadukkaita kotimaisia vaatebrändejä, kuten Blaa jaMetsola. Melko nopeasti testiryhmällä tuli liikkeet kierrettyä, sillä lapsilla oli ihan jotakin muuta mielessä kuin liikkeissä pyöriminen!

Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Ideaparkin keskusaukiolta löytyy jäädytetty luistinrata. Tätähän oli siis pakko kokeilla! Testiryhmän nuorin on tänä talvena ottanut ensikosketuksen luistelun maailmaan ulkojäillä ja puhkui intoa nähdessään mahdollisuuden luistella sisätiloissa. Ideaparkissa on saatavilla lainaksi luistimia ja kypäriä, mikäli omia ei matkasta löydy. Lainavarusteidenkin suhteen on huomioitu turvallisuus ja lainavarusteet ovat pinnoitettu valokatalyysiin perustuvalla nanopinnoitteella. Itse olimme kuitenkin varustautuneet omin varustein, joten ei muuta kuin vehkeet päälle ja menoksi. Luistelukentällä pystyi luistelemaan turvallisesti, sillä Koronarajoitukset on huomioitu ja kentällä saa yhtäaikaa olla enintään 10 lasta.

Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Kesken luistelun nälkä pääsi yllättämään kauppakeskusvierailijat. Valittavana oli useampia erilaisia ruokaravintoloita. Tällä kertaa ruokapaikan sai valita testiryhmän lapset. Mahat täysinäisinä, uutta energiaa puhkuen, kävimme vielä tutustumassa Ideaparkissa sijaitsevaan pohjoismaiden suurimpaan autokauppaan. Ihan jokaista tuhatta autoa emme jaksaneet käydä läpi ja autokin jäi tällä kertaa vaihtamatta.

Kauppakeskuksen pihalle on rakennettu pulkkamäki, jota meillä oli vielä mahdollisuus käydävlaskemassa. Sattumalta meillä oli pulkat autossa ja pääsimmekin vielä ennen kotiinlähtöä laskemaan muutaman hurjan laskun jääpeitteen saaneessa mäessä.

Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Aikaa Ideaparkissa vierähti useita tunteja ja testiryhmän lapsetkin jaksoivat erinomaisesti koko vierailun. Pois lähtiessä huomasimme valotaulussa mainoksen lasten kauppakeskussuunnistuksesta. Todennäköisesti tulemme vielä loman aikana suunnistuksenkin testaamaan.

Minkä talviloma-aktiviteetin sinä valitset?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus