Meidän perheellisyytemme on parempaa kuin teidän perheettömyytenne – kisailu

Tervetuloa vastaanottimienne ääreen! On jälleen se aika vuodesta, kun vapaaehtoisesti lapsettomat mittelevät perheellisiä vastaan elämän ihanuudesta supersuositussa Meidän perheellisyytemme on parempaa kuin teidän perheettömyytenne -kisailussa!

Kisassa mukana tänään: loppuun palanut ruuhkavuosiäiti Hillevi, valkoinen heteromies-isä Jartsa ja lapseton vegaanihipsteri Annica. Oletteko valmiita? Sitten aloitetaan!

1. Osio: Kesälomien sopiminen

Hillevi lyö heti Koska lapset -korttinsa pöytään. Hänen on oltava kotona vähintään juhannuksesta heinäkuun loppuun, ei neuvotteluvaraa. Samalla Hillevi varaa vielä joulun, pääsiäisen sekä syys- ja talviloma-ajankohdat itselleen.

Annica haluaisi kiertää kesäfestarit, mutta koska hänen elämänsä on helppoa ja hänellä on käytännössä aina aikaa lomailla, hän saa tälläkin kertaa joustaa. Annicalle kaksi viikkoa toukokuulta ja loput lokakuulta.

Jartsa on valkoinen heteromies-isä ja valitsee lomansa lasten lomien ulkopuolelta syyskuulta, jotta pääsee päiviksi kalaan ja kaljalle naapurin Timon kanssa.

2. Osio: Haastava tapaaminen aina yhtä sympaattisen Hilppa-mummon kanssa

Hilleville mummolla on pelkkiä ohjeistuksia ja alistavia tölväisyjä lasten vaatteista, lihavuudesta ja seksuaalisista suuntautumisista. Kymmenen minuutin läksytyksen jälkeen Hillevi repii kauhtuneet pieruverkkarinsa ja poistuu ovet paukkuen.

Annicalta Hilppa kyselee jälkikasvun perään yhä uudelleen. Annica saa kuin saakin pidäteltyä ”painu mummo helvettiin siitä lisääntymistesi kanssa” -vastauksensa, mutta sortuu illalla painamaan palauttavat arkikännit, jotka lapsiperhepiireissä ovat hyvin tuomittavia.

Jartsa on valkoinen heteromies-isä, jolle Hilppa leipoa päräyttää kakun pöytään ja juhlistaa suvunjatkajan vapaaehtoista käyntiä antamalla parikymppiä viikkorahaa.

3. Osio: Haaveilun aika

Hillevi haluaisi omaa aikaa ja rahaa ja siis käytännössä kaikkea, mitä tulkitsee Annicalla jo olevan. Hän sortuu haaveilemaan vapaasta sinkkuarjesta, vaikka yleisesti julistaa perhe-elämän olevan kaiken tarkoitus. Yleisö buuaa. Hillevi paikkaa virhettään laittamalla teennäisen ihanan leivontavideon Instagramiiin itkevien lastensa kanssa sydänanimaatioiden kera.

Annica valittelee erittäin kiireistä yhden ihmisen arkeaan ja haluaisi vain chillaa.

Jartsa on valkoinen heteromies-isä ja haluaisi oman man caven kellariin tai autotalliin, koska se hellan ja nyrkin väliin kuuluva vaimo on muutoin jo sisustanut koko huoneiston ilman yhtäkään pölykapselia, viinapulloa tai NHL-pelaajan pelipaitaa.

4. Osio: Päiväni matkanjärjestäjänä

Hillevin varma valinta on miniristeily Viikkarilla buffetteineen. Krapulan ja ylensyönnin jälkeen arki tuntuu jälleen astetta ankeammalta. Paitsi, että matka peruuntuu, koska joku lapsista tulee lähtöä edeltävänä iltana kipeäksi ja koirille ei saada hoitopaikkaa. Hillevi vaihtaa matkaliput kahviin ja suklaaseen Facebook-kirpputorilla.

Annica valitsee joogaretriitin Goalla. Hektinen sinkkuihmisen arki vaatii somevapaata. Toki jokainen ruoka, kohde ja henkäys täytyy raportoida someseuraajille #yolo -tunnisteella.

Jarsta on valkoinen heteromies-isä ja vastaa empimättä valitsevansa perheloman sijaan kavereiden kanssa viikon reissun Unkariin formulakisoihin.

5. Osio: Kaveri soittaa ja pyytää ulos

Hillevi käytti ensimmäisellä rastilla jo Koska lapset –korttinsa, joten hänen täytyy keksiä joku muu tekosyy. Hillevin valittavana on vielä Rahat loppu -, Nyteivaankerkee – ja Vastaan myöntävästi, mutta perun loppumetreillä -kortit. Kortit tippuvat lattialle, Hillevi menee paniikkiin, jättää vastaamatta puheluun ja päättää ghostata kaveriaan lasten täysi-ikäisyyteen saakka.

Annica lähtee heti, koska hän voi, koska hänellä ei ole elämässään ikinä mitään taakkoja kannettavanaan, koska on lapseton ja sitä myöten vapaa tekemään aina kaiken haluamansa. AINA.

Jartsa on valkoinen heteromies-isä, pitää aihetta ilmoitus- ei neuvotteluasiana kotona ja käyttää Hilppa-mummolta saadut rahat aloittelukaljoihin. Hän palaa kotiin kahden päivän kuluttua soitosta.

6. Osio: Työnäkymätesti

Hillevi ei saa enää ikinä järkeviä töitä, koska on ollut aikoinaan kotiäitinä kolmisen vuotta, eikä näin ollen enää koskaan tule osaamaan mitään muuta kuin olla kotona.

Annica ei etene urallaan, koska hän kuitenkin raskautuu heti ylennyksen saadessaan ja jää hyvillä rahoilla pois töistä joutuen samaan limboon kuin Hillevi.

Jartsalle luvataan ylennys, mikäli hän jättää perhevapaauudistuksessa saatavat lomat käyttämättä. Jartsa suostuu empimättä.

Lopputulema

Tasaväkinen kisa on ohi. Hillevi purskahtaa itkuun, koska lapsia on kauhea ikävä ja silti ahdistaa, kun oma laatuaika loppuu. Annica uhriutuu, koska hänen valintojaan ei ymmärretä ja kaikki muut pakottavat hänet tekemään lapsia. Jartsa valkoisena heteromies-isänä tyytyy ynähtämään nostamatta katsettaan yön jääkiekkotuloksista.

Lopulta kisa päättyy ratkaisemattomana, koska on aivan sama, mitä kukakin elämällään tekee. Elämäntilanteiden, lapsiluvun ja ylipäänsä elämien paremmuudesta kilpaileminen on täysin tarpeetonta ja tyhmää.

Teksti: Oskari

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.