Mikä on sun supervoima?

Kuva: Miguel Bruna

Tai mikä se olisi, jos voisit valita kaikkien yliluonnollisten voimien seasta?

Lentäminen olisi eri kätevää, kun pitää viedä lapsi päiväkotiin puoli kahdeksaksi ja olla itse töissä puolen tunnin kuluttua – ja istut autossa aamuruuhkassa. Ehkä lentämisellä olisi myös samanlainen rauhoittava vaikutus kuin luonnossa käyskentelyllä, ja liitelisit töihin zen-tilassa vapaasti hengittäen.

Röntgenkatseella voisit tiirailla seinän läpi, kun 3-vuotias on jossain liian hiljaa. Ehkä tällä säästäisi sen ratkaisevan nanosekunnin ennen kuin tussilla aletaan piirtää seinään tai lempihuulipunasi levitetään klovninnenäksi.

Näkymättömyyttä ei tarvinne enempää perustella. Kun kolmella lapsella on asiaa juuri samaan aikaan tai jollakulla pukkaa eroahdistusta tai haluaisit syödä sen yhden suklaapalan (-levyn, mitä näitä nyt on) rauhassa, olisi kätevää edes minuutiksi muuntautua näkymättömäksi. Millaistakohan olisi käydä rauhassa pissalla?

Hulkilla on supervoimat sanan todellisessa merkityksessä, sillä niillä vihreillä lihaksilla todella saisi auki tiukimmankin hillopurkin, nostaisi kevyesti sohvan kadonnutta pikkulegoa etsiessä tai kantaisi ei-päivää viettävän taaperon päiväkodista kotiin hikoilematta tai puuskuttamatta hetkeäkään.

En keksi yhtään asiaa, jolloin teleporttaus ei toimisi. Erityisesti ne päiväkotiaamut, mutta myös kun kello käy, lapsi pukee hanskoja hi-taas-ti ja oikeastaan pitäisi olla menossa jo kun neuvola-aika/konsertin alkaminen/bussin aikataulu alkaa jo huohottaa niskaan.

Kuva: Yulia Matvienko

”En minä voi teipiksi muuttua”, saatetaan sanoa, kun lapsi nyt todella tarvitsisi kolmannen teippirullan askarteluaan varten mutta niitä ei nyt vain enää ole. Mutta entä jos voisitkin? Muodonmuutosta voisi soveltaa myös lemmikinkaipuuseen, sketsihahmoiloitteluun tai siihen, kun just se tärkein unilelu jäi reissusta pois.

Parantaminen olisi kätevä voima silloin, kun lapsi lyö polvensa asfalttiin tai yksi kolmesta lapsesta astuu naulaan ja pitäisi lähteä lääkäriin än-yy-tee NYT mutta vauvalla on tiheän imun kausi ja istut sohvalla imettämässä vielä kaksi tuntia. Tai kun kolautat varpaasi tuolinjalkaan ja haluaisit suoltaa suusta kaikki tietämäsi kirosanat.

Kuka voisi kellot seisauttaa? Ajan hallinta olisi tarpeellinen supervoima, kun kello tikittää eteenpäin ja on kiire, mutta myös silloin, kun iltanukutuksessa menee kolme tuntia ja senkin jälkeen pitää vielä vähän hipsutella, vaikka itse odottaa jo Netflixiä ja iltasuklaata.

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.