Ihastuttava uutinen koronan keskellä – vauvat ja isovanhemmat vihdoin yhdessä

Ihastuttava uutinen koronan keskellä – vauvat ja isovanhemmat vihdoin yhdessä
Kuva: Johnny Cohen

Kaikkien rajoitusten keskellä lohdullinen uutinen BBC:n mukaan tulee Walesista, jossa vauvaperheet voivat muodostaa tukikuplia toisen kotitalouden kanssa.

Koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia on vähitellen purettu, joten halaaminen ja läsnäolo on sallittua Walesin perheissä, jossa on alle vuoden ikäinen vauva. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkin isovanhemmat voivat muodostaa kuplan yhdessä lastenalstensa kanssa. Uusi sääntö tulee voimaan ensi lauantaina.

Tähän asti vain yksin elävät tai yksinhuoltaja ovat voineet muodostaa tukikuplan yhden toisen kotitalouden kanssa. Tapaamiset on saatu järjestää sisätiloissa.

Tähän asti vain yksin elävät tai yksinhuoltaja ovat voineet muodostaa ns. “Kuplan” yhden toisen kotitalouden kanssa, jolloin he voivat tavata sisätiloissa.

Tästä huolimatta Wales on edelleen tiukkojen rajoitusten alla, ja useimmat ihmiset eivät kuitenkaan voi matkustaa tai nähdä sukulaisia ​​ja ystäviä.

Suomessa isovanhemmat kaipaavat lapsenlapsiaan

MT teettämän korona-ajan mummola- kyselyn mukaan 88 prosenttia isovanhemmista on tavannut läheisiään poikkeusajasta huolimatta. Turvaväleistä on huolehdittu hyvin ja tapaamiset on järjestetty ulkotiloissa, leikkipuistoissa ja metsissä.

Tapaamisista huolimatta yleinen tunnelma on musertava. Useilla kyselyyn vastanneilla on kova ikävä lapsenlapsiaan, eikä itkultakaan ole vältytty. Turvavälien pitäminen esimerkiksi äitienpäivänä on nostanut tunteet pintaan.

“Mitä muuta tässä voi tehdä, kuin vain odottaa nuorten naisministerien joskus muistavan, että tämäkin kansanosa on olemassa. Annetaan vain ymmärtää, pysykää koloissanne ja olkaa hiljaa.”

Kyselyyn vastannut isovanhempi

Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan video #lastemmepuolesta, jossa on painavaa näkökulmaa lasten ja ikäihmisten puolesta. Lastemme Puolesta sivustolla jaetaan kansan ääntä lasten silmin ja miten kasvottomien aikuisten käyttäytyminen vaikuttaa lapsiin ja lapsen perustavanlaatuiseen kehitykseen kommunikoinnin ja turvallisuuden näkökulmasta. Video aukeaa alla olevasta linkistä.

https://www.instagram.com/p/CLzQvIShwcU/


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.