Naistenpäivää vietetään maanantaina 8.3 – Miten naista kannattaa ihan oikeasti muistaa?

Naistenpäivää vietetään maanantaina 8.3 – Miten naista kannattaa ihan oikeasti muistaa?
Kuva: pixabay

Naiset, joita on kautta aikojen sorrettu, ovat ehdottomasti oman päivänsä parrasvaloissa ansainneet. Onko lähikaupassa jaettu ruusu kaunis kunnianosoitus, vai kuitenkin kiero symboli sille, ettei euromme edelleenkään ole se sama euro kuin miehillä? On syytä pysähtyä ja miettiä, mistä tuo kaupallistunut päivä on saanut alunperin merkityksensä.

Aikojen saatossa monet suurnaiset ovat raivanneet tilaa naisten oikeuksille ja tasa-arvolle. Naistenpäivän historia on alunperin hyvinkin poliittinen ja yhteiskunnallinen. Naistenpäivän taustalla on vakavia ja isoja ihmisoikeuksiin perustuvia tapahtumia, eikä niinkään lässyttämistä sydämenmuotoiset suklaarasiat ja timanttikorut kainalossa. Puhutaan siis asioista kuten tasa-arvo, ihmisoikeudet ja siitä kuinka ne eivät vieläkään köyhemmissä maissa toteudu meidän tuntemassa 2020-luvun maailmassa. Eikä täydellisesti Suomessakaan.

Ne lahjavinkit!

Ensinäkin miehet jotka suunnittelevat ostavansa lahjaa omalle ihanalle naiselleen, muistakaa että hän on sen varmasti ansainnut. Toiseksi voisi miettiä vaihtoehtoisia tapoja suklaalle ja kukille muistaa naistenpäivänä itselleen tärkeitä naisia.

Monet naisyrittäjät ovat kampaajia, kosmetologeja tai hierojia. Valinnoilla voi oikeasti näyttää että naistenpäivällä ja tasa-arvolla on merkitystä ostamalla palveluita näiltä naisyrittäjiltä. Hemmottelu ja kauneudenhoito on aina varma valinta muutenkin.

Tuskin monikaan nainen pahastuu siitäkään, jos kerrot korujen summan menneen lahjoituksena esimerkiksi näille:

Nämä järjestöt tukevat ja auttavat lähisuhdeväkivallan ja raiskauksen uhreja, tukevat tyttöjen koulunkäyntiä ja tarjoavat paremman tulevaisuuden kidutuksen, sorron ja syrjinnän kokeneita naisia.

Lahjoituksen summa ei ole merkityksellinen, vaan tärkeämpää on näyttää ja kertoa arvostavansa naistenpäivän todellista merkitystä.

Todellisen merkityksen muistamisen lisäksi jotain myös omalle naiselle

Joskus omaa naista on ehdottomasti oman selustan takaamiseksi parempi muistaa läheisesti myös ihan siinä omassa arjessa. Jos haluaa naistenpäivänä huomioida rakastaan meille perinteiseen tyyliin kukilla, ole kiltti ja valitse kaupasta ne Reilun Kaupan ruusut, joiden tuottamalla rahalla on rakennettu lastentarhoja, kouluja, terveysasemia ja työntekijöiden asuntoja. Vuodesta 2006 lähtien lisää on maksettu yli kaksi miljoonaa euroa.

Myös suklaalla on vaihtoehtoja. Kotimaiset suklaavalmistajat kiittävät ja tarjoavat parastaan meidän naiselle!

Naisten tulisi itse muistaa oman asemansa historia ja arvostaa sitä meillä on. Suhtautuminen toiseen naiseen voimaannuttavasti on jo askelta lähempänä tasa-arvoa. Kilpailun, kateuden ja panettelun sijaan voidaan luoda voimaa, verkostoja ja uusia kullan arvoisia ystävyyksiä. Yhdessä vahvojen ja turvallisten miestemme kanssa voimme yhtenä armeijana jatkaa taistoa naisten tasa-arvon ja oikeuksien puolesta.

Säädös naisten syrjinnästä YK:n temaattisissa ihmisoikeussopimuksissa


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.