Onko teilläkin tämä lelu? Räjähdysvaara! 3-vuotias päivystykseen

Onko teilläkin tämä lelu? Räjähdysvaara! 3-vuotias päivystykseen
Mikael Seegen

Mtv-uutiset kertoo viime lauantain 6.3 tapahtuneesta episodista, kun lapsille tarkoitettu puristeltava stressilelu räjähti 3- vuotiaan kasvoille. Äidin mukaan lapsi leikki lelulla normaalisti ja painoi lelua hellästi. Lelu räjähti silti rikki voimalla.

Pian neljä vuotta täyttävä tyttö piti kädessään Kitty Antistress – stressilelua. Kyseessä on keräilyeläinhahmoa, jonka äiti oli ostanut hänelle Turkulaisesta R-kioskista helmikuussa. Kyseessä on pehmolelu, jonka sisällä on limainen paljeteilla täytetty pallo. Kun lelua puristaa, hahmon suusta tulee ulos paisuva, kimalteita sisältävä pallo.

kolmen lapsen äiti Katja Ojala kertoo, että tyttären lelu oli Puppy-versio,eli lapsille tarkoitettu stressilelu. Antistress-lelua saa myös adultversiona. leluja myydään Mtv-uutisten mukaan R-kioskeilla, Kärkkäisellä ja K-marketeissa.

Lapsi päivystykseen

Äiti kertoo ettei hänen lapsilla ole ikinä ennen ollut paljetteja sisältävää puristettavaa lelua, vaikka muita samankaltaisia onkin ollut.

Lelun räjähtäessä mönjä lensi voimalla ulos tytön kasvoille, olohuoneen seiniin ja jopa toisella puolella sohvaa istuvan äidin rinnuksille. Pahasti pelästyneen tytön silmän ympärille tuli naarmuja.

Äiti tarkasteli silmää ja löysi alaluomen sisältä yhden tähden muotoisen paljetin. He lähtivät Turun yliopistollisen sairaalan päivystykseen, jossa silmä tutkittiin tarkemmin.

Hoitajatkin ihmeissään

Silmää tutkittiin tarkemmin ja kävi ilmi, että sinne oli mennyt kaiken kaikkiaan viisi muutaman millimetrin kokoista paljettitähteä. Ne paljastuivat vasta, kun silmää tutkittiin silmän pinnan värjäämiseen tarkoitetulla aineella, jolla nähdään silmän mahdolliset vauriot.

Äidin mukaan tytär voi nyt hyvin. Hän sai hoidoksi silmätippoja ja rasvaa, joita käytetään viikonverran. Silmään ei onneksi jää pysyviä vaurioita.

Kurkkaa kuva räjähtäneestä lelusta ja pienestä potilaasta TÄÄLTÄ!


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus