Ruuhkavuodet eli: a-lot-of-shit-going-on-at-the-same-time

Ruuhkavuodet eli: a-lot-of-shit-going-on-at-the-same-time
Kuva: Standsome Worklifestyle

Pienet lapset, vauva ja ehkä pari jo teiniä? Osa koulussa tai eskarissa?Paineita työelämässä ja vapaa-ajalla pitäisi lasten päästä harrastamaan aivan kuten vanhempienkin. Sitten pitäisi ne kotityöt tehdä, ja sitten ihan vain yksinkertaisesti elää. Ruuhkavuodet raastavat hermoja ja vanhempia, eikä aika tunnu riittävän juuri mihinkään.

Listasimme, miten ruuhkavuodet määritellään ja koetaan. Monet netin bloggaajat katsovat ruuhavuosia erilaisista näkökulmista. Jotkut eivät koe elävänsä ollenkaan kyseisissä vuosissa, vaan näkevät asian ajankäytön ja omien valintojen summana.

Me Ruuhkavuodet haluamme kuitenkin tuoda esille erilaisia kokemuksia ihan normaalista lapsiperhearjesta, aidosti. Omat kirjoittajamme koostuvat jo monikirjavasta sakista erilaisten perheiden kuninkaina ja kuningattarina. Juttuja voit lukea TÄSTÄ.

Kurkataan mitä mieltä muut nettimaailman bloggaajat ovat:

Sori mä oon kotiäiti blogia pitävä ei-masokistiäiti mainitsee näin:

”Allekirjoitan täysin määritelmän elämän ruuhkavuosista, vaikka en ole edes töissä!”, kommentoi minulle kerran yksi ystäväni. Hänellä on kolme lasta. Vastasin hänelle tuolloin hymiön kera, että niitäpä tässä koen itsekin kahlaavani, vaikka minulla ei ollut silloin vielä lasta.

Kahden alle kouluikäisen lapsen äiti kuvailee tuntojaan näin:

Ruuhkavuodet. Jo itse sanakin tuntuu painavalta suussani. Kiitos kysymästä, elän niitä itse paraikaa. Syvästi, kädet mudassa ja suossa rämpien. Tämä lienee kai se yleisin määritelmä ruuhkavuosista; että ne pakottavat ihmisen polvilleen edessään anomaan armoa ja edes hetken hengähdystaukoa puristuksestaan.

Project Mama pohtii jo aikaa ruuhkavuosien jälkeen:

Olisipa hauskaa ajatella, että kun ruuhkavuodet hieman helpottavat alkaa uusi, vapauden kautta määriteltävä elämänvaihe. Kyseinen neljänkympin ja eläkeiän välille sijoittuva ajanjakso vain on naisten osalta brändätty huonosti lähinnä hormonikorvaushoidon kautta. Miksi ihmeessä? Ihan yhtä lailla siinäkin iässä voi tehdä valintoja ja elämänmuutoksia, kirjoittaa kirjan, aloittaa uuden harrastuksen, opiskella tutkinnon ja/tai vaihtaa duunia. Eihän munasarjojen toiminta määritellyt elämää parikymppisenäkään.

One glass of milk, please bloggaaja on onnistunut ulkoistamaan perheensä täysin ruuhkavuosista, kuinka nerokasta!

Kun vuosi sitten palasimme Suomen huomasimmekin olevan hyvin erilaisessa asemassa kuin moni samanikäiset lapset ja samaa elämänvaihetta elävät tuttumme.

Monella oli monen vuoden työurat samassa työpaikassa takana, asunto- ja autolainat hoidettu aikaa sitten. Lasten kanssa päiväkoti-työpaikka-harrustusrumbaa oli vedetty jo vuositolkulla.

Väsymystä oli monella, burnoutteja ja pitkiä sairauslomia. Alanvaihdot ja ne kuuluisat down shiftaukset pyörivät tuttavien puheessa.

5 henkinen perhe päätti lisätä haastetta ja ottaa TALOPROJEKTI RUUHKAVUOSIEN RATOKSI

Veikkaan, että aika moni keski-ikäinen, ruuhkavuosia elävä tyyppi tunnistaa sen fiiliksen, kun päivät vilisee ohi ja arki täyttyy niistä loputtomista ”muista tämä” -tehtävistä. Kun pakettiin lisätään vielä ensikertalaisten talon rakennuttamisprojekti, niin ”muista tämä” -tehtävät ehkä noin 100-kertaistuvat.

Kerro meille vinkkisi muista ruuhkavuosista kertovia ja elämänmakuisia bloggaajia!

Jätä vinkki osoitteeseen: ruuhkavuodet@toimitus.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus