Sinkkuvanhemmat Tinderissä- sovelluksen uusi ominaisuus nuuskii tarkoin varjellut salaisuudet

Sinkkuvanhemmat Tinderissä- sovelluksen uusi ominaisuus nuuskii tarkoin varjellut salaisuudet
Kuva: freestocks

Ihmisten tapaaminen verkossa on nykyään erinomainen keino tutustua uusiin ihmisiin ja etsiä itselleen seuraa. Nettitreffailu voi kuitenkin olla hyvinkin riskialtista, ja varsinkin ensimmäinen tapaaminen nettituttavan kanssa voi olla kuumottava kokemus.

Tinder-käyttäjät pääsevätkin tulevaisuudessa tekemään taustaselvityksiä potentiaalisille treffikumppaneilleen.

Tivin mukaan uusi ominaisuus selvittää esimerkiksi käyttäjän väkivalta- sekä pidätyshistorian. Kuitenkaan huumaussainerikoksia ei listalle ole nostettu.

Tinderin omistama Match Group -yhtiö on tehnyt sijoituksen Garboon, joka on puolestaan erikoistunut tekemään yksittäisten henkilöiden taustojen selvitystöitä. Tähän selvitykseen Garbo tarvitsee Tivin mukaan vain henkilön nimen ja puhelinnumeron.

Toistaiseksi ei ole selvää, onko ominaisuus mukana sovelluksen ilmaisversiossa, vai tuleeko ominaisuus mukaan maksulliseen versioon.

Ominaisuus tulee lähikuukausien aikana kokeiluun aluksi Yhdysvalloissa, jonka kauta se saattaa tulla mukaamyös muihin Match Groupin sovelluksiin.

Miten tämä näkyisi kotimaassamme käytettyyn sovellukseen?

Tulevaisuus näyttää missä muodossa uusi ominaisuus tulee näkymään eurooppalaisten deittailijoiden sovelluksissa.

Suomessa tarkat tietosuojalait eivät välttämättä mahdollista väkivaltarikosten listaamista sovelluksiinkovinkaan helposti.

Rikokseen syyllistyneet myös lain suojassa

Tietosuojalain soveltamisala on erittäin laaja ja sen ilmeinen tarkoitus on suojata EU:n alueella sijaitsevia henkilöitä maailmanlaajuisesti.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) koskee kaikkia EU:n alueella sijaitsevia yrityksiä, järjestöjä ja organisaatioita, jotka käsittelevät EU:n alueella sijaitsevien henkilöiden henkilötietoja automaattisesti tai osittain automaattisesti riippumatta siitä, onko henkilörekisteri olemassa tai käsitelläänkö henkilötietoja EU:n alueella vai esimerkiksi pilvipalvelussa EU:n ulkopuolella.

Asetus koskee myös EU:n ulkopuolella sijaitsevia yrityksiä, jos he tarjoavat tavaroita tai palveluja EU:n alueella sijaitseville henkilöille. Lisäksi asetus koskee myös muutakin kuin automaattista käsittelyä, jos henkilötiedot muodostavat tai niiden on tarkoitus muodostaa rekisterin osa.

Lähteet: Tietosuojavaltuutetun toimisto

Lue myös: Rivot ja riettaat vanhemmat – Oma seksuaalisuus vanhemmuuden alla

Ensitreffit olkkarissa – lisää pyörrettyjä päätöksiä

Kun puhut hiljaa rakkaudesta kuiskaten…tai ihan vain ääneen ja selkeästi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.