Kevätpuuhaa lasten kanssa- ikimuistoinen pääsiäinen lapsille 2021!

Kevätpuuhaa lasten kanssa- ikimuistoinen pääsiäinen lapsille 2021!
Kuva: Pixabay

Poikkeusaika näyttää jatkuvan pitkälle kevääseen. Koko Suomi pidättää hengitystään odottaen rajoitusten tuomia tuloksia ja seuraavia hallituksen määräämiä toimia estääkseen pandemian leviämistä.

Se mitä perheet voivat omalta osaltaan tehdä, on noudattaa suosituksia ja yrittää elämää mahdollisimman normaalia elämää – itsemme, ja erityisesti lastemme takia.

Tarvitsemme luovia ja uusia ideoita, jotta voimme saada perheen pienille lohdullista turvaa ja hauskaa tunnelmaa jännittäviin aikoihin.

Ruuhkavuodet toimitus kokosi yhteen modernisoituja koko perheen puuhia kevääseen ja tulevaan pääsiäiseen.

LEIKKEJÄ

Kuva: pixabay

Lätäkkö reivit

Rehellisesti, kuka ei nauttisi hyppiä lätäkössä välittämättä yhtään kuravedestä ja kastumisesta. Lapset voi vuorata päästä varpaisiin kuriksiin ja lähteä porukalla metsästämään lähiön mageinta lätäkköä. Antakaa pärskyä ja loiskeen lentää vaikkapa bluethooth kajarin avustuksella. Vinkki: Tämä on myös aikuisille kokeilun arvoinen leikki!

Tipupiilo

Suklaamunien määrä on pääsiäisenä valtava, ja joitakin vanhempia rekallinen suklaa saattaa huimata päätä. Perinteisen munajahdin tilalle voi järjestää tipupiilon. Pieniä edullisia keltaisia tipuja on hauska piilottaa kodin pieniin koloihin ja nurkkiin. Tiput voi piilottaa kätevästi myös metsäpoluille ja leikkipuistoihin, joista saa raikkaan ulkoilman lisäksi paljon reippailua. Vinkki: Tipuja vastaan vanhempi voi annostella palkaksi sopivan määrän suklaamunia, tai antaa muuta lasta ilahduttavaa palkkiota.

Pihalla sinkoilevat pupujussit

Jokainen osallistuja kerääluonnosta itselleen mieluisan asian, kuten kävyn, lehden, kiven tai oksan. Luontokappaleet voi kerätä liinan päälle, tai muuhun sopivaan lähtöpaikkaan. Kaikki pupujussit ottavat yhden asian, ja lähtevät loikkien etsimään samanlaista luontokappaletta ympäristöstä. Kun oikea asia löytyy, kosketaan sitä ja pompitaan pian takaisin lähtöpisteelle hakemaan seuraavaa esinettä. Kaikki aikaisemmat esineet tuodaan nätisti takasin lähtöpisteelle, jotta muut voivat myös loikkia etsimään niitä.

Kyöpelivuoren tasapainoisin noita

Luonto on täynnä paksuja kaatuneita runkoja, joista muuttuu mielikuvituksen avulla nopeasti luudanvarsia. Leikkikentällä luudaksi voi taikoa vaikkapa hiekkalaatikon reunan. Se joka pysyy pisimpään yhdellä jalalla luudan päällä, on saavuttanut kyöpelivuoren taitavimman noidan tai velhon tittelin! Vinkki: Useissa perheissä tasapainoisimman noidan tittelin saattaisi haluta äiti, mutta annetaan lasten tällä kertaa voittaa.

ASKARTELUJA

Oma kori

Jokainen pikkuinen toivoo vähintään salaa omaa pääsiäiskoria jonne kerätä tipuset ja suklaamunat. Alla video kuinka kartongista voi tehdä ihan oman näköisen korin!

Höyhenmunat

Perinteinen pääsiäismunien maalaus on takuuvarma puuha kaiken ikäisille. Munien tuunausta voi viedä myös uudelle levelille höhenien avulla. Jokaiselle mieluisan väriset höyhenet on helppo liimata askarteluliimalla munaan kiinni vaikkapa pensselillä. Näppäräsormiset voivat käyttää myös liimapuikkoa.

Vinkki: Jos kaikenkirjavat pääsiäisaskartelut aiheuttavat jo migreeniä, voi halutessaan käyttää myös tyylikästä mustaa ja harmaata.

Kuva: pixabay

Pajunkissa-kissat

Taaperoiden vanhemmat ainakin tietävät miten lapset tykkää nyppiä pajunkissoista ne pörröiset “kissat” irti ennen, kun niitä on ehditty kantaa edes kotiin. Seuraavan luomuksen idea on juuri pörrökissojen irti nyppiminen ja ihan luvan kanssa! Vinkki: pajunkissoista voi muodostaa myös pupun tai niillä voi päällustää vaikkapa munan. Vain taivas on rajana!

Kuva: pinterest

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *