Yksinhuoltajan aakkoset

Yksinhuoltajan aakkoset

Teksti: Eeva

Oletko aina halunnut tietää, mistä yksinhuoltajan aakkoset koostuvat? Mitä kirjaimista tulee ensimmäisenä mieleen yksinhuoltajan näkövinkkelistä. Artikkeliin on koottu useamman yksinhuoltajan ajatuksia monipuolisuuden vuoksi. 

= Autottomuus. Ehkä arkeamme rasittavin tekijä kirjoittajan perheessä. Mutta, on tässä puolensa. Autottomassa perheessä hyötyliikuntaa kertyy huomaamatta paljon, sekä kunnosta tulee huolehdittua arkipuuhien sivussa ihan itsestään. Lapsi oppii myös liikunnan esimerkin vanhemmalta ja tulee liikuttua yhdessä paljon.

B = Balanssi. Tasapaino lasten, työn tai opiskelun sekä kotitöiden kesken on tärkeää.

= Celsiusaste. Tämä määrittää arjessa niin paljon. Kesällä säänmukainen pukeutuminen on paljon helpompaa, varsinkin kun pukeutumisessa auttamassa on vain yksi aikuinen.D = D-vitamiini. Lapsella kuin myös vanhemmalla toivottavasti käytössä vuoden ympäri.E = Elinympäristö. Lapselle on moninkertaisesti parempi elää riidattomassa ympäristössä ilman ydinperhettä kuin että vanhemmat olisivat yhdessä ja lapsi joutuisi katsomaan riitelyä tai muita ongelmakohtia parisuhteessa.= Fiasko. Joskus lapsiarki yksin pyöritettynä voi tuntua yhdeltä sirkukselta, mutta onneksi on meitä muitakin, jotka ovat siitä selvinneet.= Google. Nuhakuume vai korvatulehdus? Googlesta löytyy vastaus kaikkeen. Yksinhuoltajalle lapsen sairastuminen voi olla kova paikka, sillä töistä täytyy jäädä pois lapsen kanssa kotiin, kun taloudessa on vain yksi vanhempi. = Hoplop. Tuoreessa muistissa on vielä koronaton aika, jolloin sai katsella riemukasta lasta juoksemassa ympäri sisäleikkipuistoa. Onneksi koronan jälkeen pääsee taas useammin Hoploppiin.= Ilo. Lasten ilon ja riemun seuraaminen on monille palkitsevinta äitiydessä.= Joulu. Yksinhuoltajaperheissä juhlapyhinä sovitaan yleensä (jos lapsella on kaksi vanhempaa) kummalle vanhemmalle lapsi menee esim. jouluksi. Tai sitten lapsi voi olla hetken aikaa molempien vanhempien luona vuoropäivin.K = 
Kahvi. Elämän eliksiiri toisinaan tässä arjessa.= Lastenhoitaja. Ilman ei pärjäisi!= Malli. Lapsi ottaa vanhemmilta mallia kaikessa mitä vanhemmat tekevät. Siksi on tärkeää esim. vaihtopäivinä asioida toisen vanhemman kanssa sovussa ja hyvillä mielin. Riitely on ehdoton ei.= Netflix. Saa lapset hetkeksi aikaa hiljaiseksi.= Oma aika. Hetket ilman lapsia ovat varsinkin yksin lapsista huolehtivalle enemmän kuin tarpeellisia.= Päiväkoti. Voi tuo arjen pelastus. Yksinhuoltajalle päiväkotipäivä voi olla ainoa hetki, jolloin vanhempi saa hengähtää, ellei lastenhoitoapa ole muuten saatavilla. Joillakin yksinhuoltajilla läheisverkosto voi olla hyvin pieni.= Rattaat. Ilman näitä ei kuljettaisi minnekään. Ei päiväkotiin, kauppaan tai kotipihaa pidemmälle.= Suklaa. Ilman sitä hajoaisi pää.= Tukiverkosto. Todella tärkeää.

U= Ulkoilu. Henkireikä, vaikka se pukemisvaihe voi olla lasten kanssa välillä päätä kuumottavaa.= Värityskuvat. Saa lapset rauhoittumaan hetkeksi paikalleen.= Wolt. Viikonloppujen ja joskus arjenkin pelastaja.= Xylitol-pastilli. Tuttuja varmaan jokaisessa lapsiperheessä.= Ylpeys. Kun pystyt monen itkun ja pelon jälkeen olemaan vastuussa lapsesta, ja jopa kasvattamaan siitä täysipäisen.= Zeppeliini. Sopivankokoinen kauppakeskus, jossa lapsetkin viihtyvät. Tosin harvemmin tulee käytyä, varsinkaan korona-aikana.Ä 
= Äiti. On palkitsevaa saada joka päivä haleja, ja kuulla olevansa maailman tärkein ja paras.  


Ruuhkavuodet suosittelee

Eeva

26-vuotias vasta eronnut sinkkuäiti, joka hurahti täysin äitiyteen esikoisen myötä. Entinen perfektionisti, joka ymmärsi, että virheitä täytyy tehdä kehittyäkseen. Intohimona kokonaisvaltainen terveys ja erityisesti mielen hyvinvointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.