Perhekalenterista apua arjen pyöritykseen

Perhekalenterista apua arjen pyöritykseen

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Kun kiire puskee päälle ja ihmiselle suotu aivokapasiteetti ei riitä kaiken tiedon käsittelyyn, kannattaa turvautua kätevään perhekalenteriin, johon kirjataan perheen päivittäiset tapahtumat. Tekstissä käydään läpi vinkit kalenterin luomiseen ja personointiin.

Hetkittäin hyvinkin hektisessä ruuhkavuosiarjessa aivot eivät aina kykene käsittelemään ja välittämään eteenpäin kristallinkirkasta kuvaa siitä, mitä kaikkea esimerkiksi seuraavalle viikolle on sovittuna. Vähintäänkin lähipiirin syntymäpäivät unohtuvat kun aikuinen yrittää keskittää kaiken energiansa viikoittaisen logistiikan sujuvoittamiseen. Ifolorin personoitu perhekalenteri on oivallinen apukeino harrastusten, kyläilyreissujen ja muiden menojen muistamiseen.

Suunnittelu ja tilaus sujuvat näppärästi

Perhekalenterin suunnittelu ja tilaaminen onnistuu samalla ifolor Designer -ohjelmalla kuin kuvakirjat ja muut kuvatuotteet. Omilla kuvilla saa elävöitettyä kalenteria kun esimerkiksi talvikuukausien kohdalle lisää kuvia pulkkamäestä ja muista talvisista aktiviteeteista. Fonttivaihtoehtoja on runsaasti, joten kalenterin ulkonäköä pääsee halutessaan hiomaan hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Merkkipäivät ja muut merkittävät tapahtumat voi merkitä valmiiksi kalenteriin jo suunnitteluvaiheessa. Nimipäivät löytyvät osasta kalenteripohjista valmiina ja silkkimatta-paperille on helppo lisätä menoja ja muistiinpanoja kynällä jälkikäteenkin.

Kuva: ifolor

Sovella sarakkeita

Näkyvälle paikalle sijoitettuna ja tunnollisesti täytettynä A3-kokoinen perhekalenteri on aikuisten ja miksei myös lukutaitoisten lasten viestintäväline. Kun perheen yhteiset sekä perheenjäsenten yksityiset menot roikkuvat seinällä kaikkien nähtävillä, kalentereiden synkronoitu seuranta on helppoa ja uusien menojen aikataulutus onnistuu ilman päällekkäisyyksiä.

Sarakkeita löytyy viisi, mutta niiden täyttämisessä ei välttämättä tarvitse tyytyä kirjoittamaan perheenjäsenten nimiä vaan ruutuja täyttäessä voi hyödyntää yhtä saraketta esimerkiksi auton käyttötarpeesta ilmoittamiseen. Suurempien perhekokojen kohdalla ratkaisuna toimii oma kalenteri lapsille ja aikuisille, jotka voi sijoittaa seinälle loogisesti kalenterin katsojien silmien tasolle ylös ja alas.

Mikäli ei tarvitse tilaa merkinnöille niin paljoa, vaihtoehtona voi harkita personoitavaa kuukausikalenteria.

Kuva: ifolor


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.