So­me-kä­ti­löt Instagramissa: pienellä yksiköllä suuri seuraajamäärä

So­me-kä­ti­löt Instagramissa: pienellä yksiköllä suuri seuraajamäärä
Kuva: Carlo Navarro

Lapin keskussairaalan (LKS) naistenklinikka jakaa somessa synnytykseen ja vauvanhoitoon liittyviä asioita, sekä klinikan omia käytänteitä. vaikka some on epävirallinen tiedotuskanava, on naistenklinikka tavoittanut sen kautta paljon ihmisiä ajankohtaisista aiheista.

Vastaava osastonhoitaja Sari Kartimo kertoo LK-lehdelle, että korona-aikana tietoa on usein pitänyt saada nopeasti eteenpäin. Virallinen tiedottaminen tapahtuukin muissa kanavissa, mutta Instan kautta tavoittaanopeammin ja suuremman joukon ihmisiä. Osaston hoitajan mukaan läsnäolo sosiaalisessa mediassa kuuluu nykyään myös terveydenhuoltoon.

LKS:n naistenklinikka avasi Instagram-tilinsä helmikuussa 2019. Tili on saavuttaut 2000 seuraajan rajan, joka on pienelle klinikalle valtava määrä.

Tilin sisällöstä ja olemassaolosta on tullut valtavasti hyvää ja positiivista palautetta niin synnyttäjien, kun ammattilaisten puolesta. Tiliä hoitaa kolme yksikössä työskentelevää kätilöä, jotka hoitavat postauksia yhdessäsovuttujen sääntöjen mukaan. Sisältöä julkaistaan sitä mukaan, kun työltä ehtii. Lisäksi huomioidaan erilaisia teemapäiviä, kuten kaksosten päivä.

Naistenklinikasta välittyy yleisesti lämmin, myönteinen ja helposti lähestyttävä kuva niin tiloista kuin kätilöistäkin. Tämä voi helpottaa ensisynnyttäjän jännitystä jo muutenkin uuden ja ihmeellisen tilanteen edessä.

Klinikan kaikissa postauksissa toistuu positiivisuus ja hyvä henki. Vauvoista kuvatut videot ja postatut kuvat hellyyttävät ketä tahansa seuraajaa.LKS naisten klinikka löytyy Instasta nimellä lks_naistenklinikka.

Lohjan baby friendly synnytysosasto toivottaa kaikki synnyttäjät tervetulleeksi

Lohjan synnytysosastolla päivitetään myös someen osaston arkea. Baby Friendy synnytyssairaala päivittää myös teeman mukaisia aiheita, kuten naistenpäivä ja 112- päivä.

Osaston postauksissa on mukana huumoria, ammattilaisia ja valtavan suloisiapäivityksia vastasyntyneistä pienokaisista, ja tuoreista onnellisista vanhemmista.

Kurkkaa Lohjan synnytysosaston menoa tililtä hus_lohjansynnytysosasto

Lue myös:

Lapsen tuloon ei voi koskaan olla täysin valmis, mutta valmistautumista voivat helpottaa riittävä kommunikaatio ja peiliin katsominen

“Onko sillä kieli kipeä?” ja muita huolenaiheita vauvasta

Kenguruhoidossa laulaminen rentouttaa keskosvauvaa ja auttaa äidin ahdistuneisuuteen


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.