Huuda BINGO! Mitä Ikeaa sun kotoa löytyy?

Huuda BINGO! Mitä Ikeaa sun kotoa löytyy?
Vaakabingo. pystybingo vai koko ruudukko?

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Milloin viimeksi vierailit lapsiperheessä, jossa ei ole Ikean värillisiä muoviastioita? Oman empiirisen tutkimuksen mukaan sellaista perhettä ei ole olemassa.

Kun talouteen tulee lapsia niin samalla alkaa myös erilaiset vaiheet. ”Se on vain vaihe” ,kun Ikea alkaa vallata asuntoa.

Ensi vaiheessa haetaan vauvalle pinnasänky, patja ja muotoonommellut lakanat. Jossain vaiheessa tajutaan, että patjansuojuskin olisi ollut hyvä, haetaan se ja samalla myös liukuestematto ammeeseen.

Sitten seuraa Antilop-vaihe. Haetaan ruokalappuja, nokkamuki ja helvetin kätevä sekä ruma syöttötuoli. Sen voi viedä ulos sekä suihkuun ja pissatkin valuu tarvittaessa sen lävitse, eikä se maadu koskaan. Sitten sen tuolin jalkoihin kompastutaan seuraavat vuodet vähintään viisi kertaa päivässä. Kannattaa napata kassalle myös tahranpoistoaine.

Seuraavalla Ikean ohituksella käydään hakemassa ”hakkapeli”, kun ei hennota ostaa sitä aitoa. Myös joku söötti pehmolelu kotiutetaan ja tietenkin pehmopallo. Vaikkei se vauva näistä vielä mitään tajuakaan-vaihe.

Kun sitä kaikkea kamaa on kannettu sieltä ihan liikaa, mennään ostamaan Kallax-hylly. Ensimmäisen kerran jälkeen sitä on Kallax-koukussa ja yksi huone muuttuu pikkuhiljaa Kallax-luolaksi. Tästä kierteestä on mahdoton enää itseään vieroittaa vaan aina tulee säilytyslaatikkoa ja lisäosaa, hyllykköä eteiseen ja pannuhuoneeseen. Tehdään niistä sänky ja ensiapulaukku.

Leikki-ikäiselle hommataan mammuttia sekä leikkikeittiö kattiloineen. Lack-pöytää voi siirrellä paikasta paikkaan ihan vaikka ilmavirran avulla. Kaikki jäljet irtoaa kätevästi babywipella. Korokkeet vessaan ja joulupukin tuomaan junarataan halpoja lisäpaloja.

Seuraa siirtyminen pinnasängystä Minnen-sänkyyn-vaihe. Tätä on elelty nyt pari viikkoa! Kauanko tätä vaihetta kestää? Milloinka päästään taas Kuopioon! Puolukkahillo ja minigrip-pussitkin on lopuillaan, aviomies katkaisi kenkälusikan!

Ja ne värikkäät muoviastiat. Ne kulkee kaikkien näiden vaiheiden mukana. Niistä äiti kaapii kylmät aamupuurot ja poika säilyttää legojaan. Niissä on karkkia, tomaattia ja muroja. Niitä on vessassa, saunassa, autotallissa ja leikkimökissä. Niistä irtoaa puuro, vaikka puhaltamalla ja niissä kasvaa kivasti pääsiäisruoho. Ne on vaan niin kestäviä ja käytännöllisiä!


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

One thought on “Huuda BINGO! Mitä Ikeaa sun kotoa löytyy?

  1. Tässä ainakin sellainen lapsiperhe jossa ei kyseisiä astioita ole ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.