Kinder-lelut ovat muuttuneet vuosien varrella. Kilpikonnat, krokotiilit ja virtahevot ihastuttivat monia

Kuva: ebay

Entiset ysärilapset ja monet nykyiset vanhemmat muistavat omasta lapsuudestaan Kinder-yllätysmunien lelut, joita kerättiin hartaasti. Uusi Kinder avattiin aina jännityksellä tuleeko kokoelmiin uusi hahmo kilpikonnia, krokotiileja tai virtahepoja. Laadukkaat ja muita leluja painavammat hahmot punnittiin hedelmävaa’alla ennen ostoa.

Kenties kuuluisin setti oli kilpikonnakokoelma, johon kuului eksoottisen saaren antimista nauttivia kilpikonnia. Hahmot mm. söivät melonia, soittivat huiluja ja kuuntelivat simpukoita.

Terrapins- sarjan hahmoja Kuva: ebay

Ebayssa on myynnissä kilpikonnahahmoja yli 20e hintaan.

Kilpikonnien lisäksi kindermunista saattoi tulla myös virtahepoja ja krokotiileja. Hahmoja on myynnissä myös Suomessa, ja keräilijät ovat valmiita maksamaan harvinaisimmista hahmoista uutisen mukaan jopa satoja euroja. Kaikkein harvinaisimmat ja arvokkaimmat lelut ovat 80-luvun smurffit- Tao Tao- ja Maija Mehiläinen- sarjojen hahmot. Näistä pyydetään 100-300e.

Kinder- yllätysmunan keksijä ei koskaan ottanut kunniaa keksinnöstään

Kinder-muna on nauttinut valtavaa suosiota vuosikymmenestä toiseen. Pelkästään Ranskassa sitä myydään 100 miljoonaa kappaletta vuosittain. Yllätysmuna on italialaisen Ferrero-yrityksen tuote. Italialaisessa Ferrero-yrityksessä 1970-luvulla työskenteli William Salice, joka kehitti idean yllätysmunasta. Yritys valmistaa Kinder- yllätysmunien lisäksi mm. suosittua Nutellaa. Lähteen mukaan Salice kieltäytyi ottamasta kunniaa Kinder-munan keksimisestä, vaan on antanut kunnian makeisesta Ferreron perustajille.

Munat on kielletty Yhdysvalloissa vuoden 1938 lain nojalla, joka kieltää esineiden asettamisen elintarvikkeisiin. Nyt Yhdysvalloissa munat saatiin markkinoille muutamien muutosten jälkeen, jossa lelu erotellaan syötävästä osasta paremmin. Chilessä ne kiellettiin 2015 liikalihavuuden torjuntaa koskevan uuden lainsäädännön nojalla.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.