Yllätysmunien leluhylsystä on moneen: kekseliäät tavat käyttää uudelleen tai kierrätä oikein

Yllätysmunien leluhylsystä on moneen: kekseliäät tavat käyttää uudelleen tai kierrätä oikein
Kuva: Ashley West

Pääsiäisen jälkeisen viikon yksi suurimmista vanhempien pulmista ovat tyhjät lastenhuoneiden lattioilla pyörivät pikkuyllätykset ja niiden muovikuoret. Pitääkö ne heittää roskiin vai olisiko kierrättäminen parempi ajatus? Vaihtoehtona on myös uusiokäyttö, joihin voit ottaa vinkit alta!

-Jotkut malttavat säästää muovikuoret syksyyn, ja kerätä niihin siemeniä talteen.

-Kuoria voi käyttää erilaisten pienten esineiden kuljettamiseen: sormus, korvakorut, ongenkoukku. You name it, muovikuoret got it!

-Muovihylsy on matkoilla helppo säilytyspaikka vaikkapa lasten vitamiineille ja lääkkeille.

-Lasten keskensyödylle tikkarille muovikuoret ovat oivallinen paikka! Herkuttelua voi jatkaa myöhemmin ilman karvoja ja roskia tikkarissa.

-Nukkekotiin voi tuunata muovikuorista kevään kunniaksi vaikka pallogrillin. Muovikuoret toimii myös nukkekodin asukkaiden lampun varjostimena!

-Matkoilla ja uimahallissa pienet annokset shampoota ja hoitoainetta kulkee muovikuoren sisällä. Myös hammasharja kulkee leluhylsyn sisällä puhtaana yökyläreissuissa.

-Yllättävä vinkki makkarin puolelle. Jokainen vastuullinen sinkkuvanhempi huolehtii kuitenkin suojauksesta. Muovikuoren sisään on näppärä säilöä käytetty kondomi, jos sitä ei halua jättää roskikseen muiden ihmeteltäväksi. Kondomi ei myöskään aina huuhtoudu vessasta alas, ainakaan ekalla.

-Kissat on ihan hulluna näihin, kun laittaa sisälle muutaman riisin tai herneen. 

-Suklaa- yllätysmunien muovihylsyistä saa autoon näppärän purkkaroskiksen.

Voit myös kierrättää muovikuoret ja pienet yllätyslelut

Suklaamunan pieni yllätys kuorineen on maapallossa vielä satoja vuosia meidän jälkeemme, jollei sitä ole poltettu polttolaitoksessa energiaksi.

Muovilelut ja kuoret voi laittaa polttokelpoisiin jätteisiin. Ainakin kuoret voi kierrättää ja kiikuttaa muovikeräykseen.

Osalle lapsista yllätysmunista tulleet pienet lelut ovat hyvintärkeitä,jotka unohdetaan jo seuraavana päivänä. Joskus pois heittäminen ei tule kuuloonkaan yllätysmunan saaneelle, joten kaikki pienimmät lelut voi myöhemmin vahingossa vaikka imuroida.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.