Lahjan keksimisen tuska ja taivas

Lahjan keksimisen tuska ja taivas
Kuva: ifolor

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Joka kerran, kun minun pitäisi keksiä lahjaa, minun ei ole tarvinnut ainakaan etsiä sateenvarjoja kaapista, estääkseni ideoita tippumasta päähäni. Nimittäin pääni on lyönyt aina tyhjää. Olen myös laiskin kaupoissa juoksija. Mutta, sitten elämääni ilmestyi ifolor.

Omille vanhemmilleni lahjan keksiminen on aina yhtä hankalaa. Tavaraa on liiaksi asti, eivätkä he keräile mitään. Halusin antaa lahjaksi jotain, joka osuu suoraan sydämeen. Lahjan, joka viestii siitä, kuinka tärkeitä he ovat perheellemme ja lapsillemme. Halusin antaa jotain, joka ei kulu, vaan jonka arvo nousee vuosi vuodelta.

Aloin koostaa lapsistani ja perheestämme valokuvakirjaa. Kokosin jokaisesta lapsesta muutaman aukeaman kuvia. Oli tunteikasta koota lapsen elämän siihenastisia vaiheita ja nähdä, kuinka tuoksuva nyytti on kasvanut isommaksi. Kirjoittelin sekaan heidän luonteenpiirteitään ja muuta mukavaa lapsesta. Olin yllättynyt siitä, kuinka helppoa kuvakirjan tekeminen lopultakin on. Teetin siis kuvakirjani ifolorin kautta ja voin kyllä suositella lämpimästi. Muistot säilyvät näin vuosikymmenien ajan haalistumatta.

Kun sitten vanhempani olivat lahjan saaneet, kertoivat he, että sitä on selattu päivittäin ja sitä on esitelty ylpeinä vieraille ja aina vaan se saa hymyn huulille.

He kertoivat, kuinka rakkaus sitoo monin tavoin meitä kaikkia yhteen. Oikeastaan vasta heidän reaktiostaan tajusin, kuinka olin osunut paljon syvemmälle, kuin olin osannut edes ajatella. Aloin siis miettiä asiaa tarkemmin.

Ihmisen mielessä kuvan ja kohteen semioottinen yhteys on vahvempi kuin sanan ja kohteen. Kuvan voima piilee siis siinä, että näkeminen tulee ennen sanoja. Pelkkä ajatus siitä, että syntymästä lähtien ensin tulee näkeminen, kuva, ja sen jälkeen vasta sanat, sanallistaminen, on valtavan avaava ajatus siitä, miksi juuri usein kuva herättää tunteet ja muistot. Kuva myös saa aivomme reagoimaan aivan eritavalla kuin lukeminen.

Olisiko siis lapselle hauskempaa yllätystä, kuin palapeli hänestä itsestään.  Kummilapsesta ihana prinsessakuva tai jokin hassu kuva potta päässä tai vaikkapa oman lemmikin kuva palapelissä. Takaan myös, että vaikkapa palapelejä rakastavalle aikuiselle työkaverille lahja on ikimuistoinen ja yllätys. Sehän lahjassa on aina parasta.

Kun tutustuin ifolorin valikoimiin, minulle tuli suorastaan runsaudenpulaa. Kerrankin löysin sivuston, joka saa minut keksimään lahjan kenelle tahansa. Erityisesti näin intohimoisena sisustajana ihastuin tauluvaihtoehtoihin.

Teen työtä myös taiteen parissa ja, koska en voi antaa jokaiselle maalaamaani taulua lahjaksi, voin saada teetettyä sen heidän kauttaan. Erityisesti sytyin akryylilasitauluista ja metallitauluista. Niistä saa aivan upeita lahjoja ja ihan kyllä omaankin sisutukseen.

Jumppahullulle, ai, niin, ei saa sanoa jumppa, kuten tyttäreni minua valistaa, vaan siis voimistelija teinilleni juomapullo treeneihin omalla kuvalla, on varmasti mieluinen, eikä sekoitu samanlaisten urheilumerkkisten sekaan. Tai kännykän suojakuoret. En edes tiennyt, että on mahdollisuus tilata sellaiset ihan omalla kuva-aiheella.

Tai lahja kenelle tahansa. Mistä tahansa saajalle rakkaasta kuva-aiheesta. Purjehtiiko tai ratsastaako hän, mikä on lahjansaajan intohimo? Mikä sellainen lahja voi olla? Tämä. Superpehmeään syleilyyn kietova kuvaviltti.

Kuva: ifolor

Ainainen tuskailu ja pähkäily, mitä ihmettä sitä ostaa lahjaksi vanhemmille, kummilapsille, ystäville, lapsenlapsille, työkaverille, tarhantädille, on nyt selätetty. Ja monet merkkipäivät ja joulut pelastettu. Arvaan, että me kaikki olemme saaneet paljon lahjoja elämässämme, mutta harvoja muistamme. Siksi on mukavaa saada ja antaa lahja, joka jää mieleen.

Ja tiedättekö mitä minulle tapahtui. En enää miettinytkään pelkkiä lahjoja, vaan syntyi monta ajatusta ilahduttamisesta. Sillä juuri nyt, tämän koronan keskellä moni kaipaa iloa. Ja minulla on mahdollisuus. Antaa iloa ja muistoja.

Tarvitsen sateenvarjon.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.