Tutut pääsiäismunat eivät läpäisseet turvallisuustestejä

Tutut pääsiäismunat eivät läpäisseet turvallisuustestejä
Kuva: Marvin Esteve

IL uutisoi Tukesin tekemistä veto- ja venytystesteistä, joissa on ilmennyt turvallisuusriskejä. Tullin ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin mukaan yllätyksen kätkevä kapseli ei välttämättä täytä vaadittuja turvallisuusvaatimuksia. Testit liittyy erityisesti yllätysmunan sisällä olevaan kapseliin, jonka sisällä lelu on.

Tukesin tiedotteesa kerrotaan, että lähes puolet ei täytä lelulainsäädännön turvallisuusvaatimuksia.

– Valitettavan moni tutkituista tuotteista ei läpäissyt testejä. Vaikka valvontaan valittiin vain osa markkinoilla olevista pääsiäismunista, eikä tuloksia voi yleistää kaikkiin tuotteisiin, on puutteiden suhteellinen määrä silti huolestuttava. Irronneet osat voivat lapsen suuhun joutuessaan aiheuttaa vakavia vaaratilanteita, Tullin tuoteturvallisuuspäällikkö Jonna Neffling sanoo tiedotteessa.

Lelukapselissa piilee vaara

Suklaamunien sisällä oleva kapselin tarkoitus on täyttää lelulainsäädännön vaatimus, jonka mukaan elintarvikkeen sisällä olevan lelun pitää olla omassa pakkauksessaan.

Kapselin tulee olla myös sellainen, ettei sen puolikkaat irtoa toisistaan. IL uutisen mukaan lapsi saattaa yrittää aukaista lelukapselia suullaan, ja toinen puoli voi irrotessaan juuttua hengitysteihin.

Vaaralliseksi todetut suklaamunat, joissa lelukapseli ei täyttänyt vaatimuksia:

  • Noidan Yllätys -yllätysmuna
  • Late Lammas -yllätysmuna
  • NHL-yllätysmuna
  • Mauri Kunnas Koiramäki -yllätysmuna
  • Emoji-yllätysmuna
  • My Unicorn -yllätysmuna
  • Minions-yllätysmuna
  • Mister Magic Surprise -yllätysmuna


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.