Ei oo mitään tekemistä

Ei oo mitään tekemistä

Sataa. Sade ja kylmyys viikosta toiseen meidän perheessä tarkoittaa katastrofia. Olen maailman huonoin sadeäiti. Kaikki perinteiset lettukivat-sade-ei-haittaa- tekemiset on tehty ja minusta on yhtä tylsää kuin lapsistakin, kun en keksi mitään tekemistä. En edes viitsi teeskennellä, jotain muuta. Olen huono teeskentelemään. Välillä todella ihmettelen ääneen, että miten ihmeessä minulle on annettu nämä lapset. Väliin tuntuu, että nuo ihanat ja niin suloiset lapset tarvitsisivat vähän järkevämmän äidin

Aurinkomaahan kaipuuni vain kasvaa turhautumisen myötä. En halua , enkä voikaan elää markkinatalouden säätämin keinoin, keinotekoista kivaa keksien ja etsiä huvia jostakin sisähuvipuistosta. Tahdon lasten kanssa mieluummin luontoon ja sade ja kylmyys tekevät siitä mahdottoman kysymyksen. Kylmyys sitoo minut kotiin. Se jäykistää minut, vähäkin liikkuvuus häviää ja sitä myöten lääkkeiden kulutus kasvaa ja sitten pää on turta. Loppujen lopuksi ihminen kestää mitä vain fyysisiä kärsimyksiä, kun vain pää kestää. Kun pää alkaa pettää, niin silloin asiat ovat jo huonommin. Näin minä sen itse koen.  

Ei oo mitään tekemistä, on lause, johon saa aina vastauksen, “ei kiinnosta”, “ei oo mun juttu”, “ihan tylsää”, koettipa ehdottaa mitä hyvänsä. Mikään ei kelpaa. Siksi olenkin päätynyt sanomaan, että ei minullakaan. Ihan tylsää.

Olemme sitten pitäneet lasten kanssa tylsyyskerhoa. Syöneet aamulla muroja suurella patjalla lattialla, kun meitä ei huvita nousta. Keksineet kaikista tyhmimmät asiat maailmassa. Niitä on yllättävän paljon . Pyrstöyskä eli ripuli on ykkössuosikki tyhmimmistä asioista.

Sisällä sydämessä läikähtää kuitenkin aina lämpö lasten luottamuksesta. Siihen he kapuavat viereen, kuin linnunpoikaset. Tästä laivasta ei heitetä ketään, ei edes kipeää, turhautunutta äitiä, joka ei keksi mitään tekemistä. 


Ruuhkavuodet suosittelee

Tuulia

Olen pikkulapsivaiheen selättänyt ja pesukoneen lingosta selvinnyt suurperheenäiti, taideterapeutti, yhden elämän kuvaaja, valoa rakastava luonnonlapsi, jonka intohimona on matkailu, luonnossa vaeltaminen sekä sisustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.