Korona-aikana tarvitaan lasten syntymäpäivillä luovuutta

Korona-aikana tarvitaan lasten syntymäpäivillä luovuutta
Kuva: ifolor

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Korona-aika vaatii hitusen enemmän luovuutta syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Tänäkin vuonna lapsen syntymäpäivä osuu korona-ajan rajoituksien aikaan eikä isoja syntymäpäiväjuhlia voida järjestää. Koska juhlat ovat näinä aikoina kuitenkin erityisen tärkeät, voidaan ne kuitenkin toteuttaa pienen pienessä piirissä perheen ja kahden lähimmän kaverin voimin, juhlajärjestelyihin voikin sitten panostaa vähän enemmän.

Isovanhempien postilaatikkoon kolahtaa ihan näinä päivinä kuvatervehdys. Kokosimme yhteen kuusivuotiaamme vuoden tärkeimmät hetken ja teimme niistä kollaasin korttiin, jonka isovanhemmat voivat sitten laittaa vaikkapa jääkaapin oveen. Kortissa oli myös lapsen tervehdys: “Hei mumma ja paappa, toivottavasti pian nähdään!”

Näinä aikoina juhlia varten ei tarvitse miettiä vuokrattavaa, isompaa tilaa. Sellaista, johon kaikki vieraat mahtuisivat olemaan. Tänä vuonna nämä minijuhlat voidaan järjestää ihan omassa kodissa ja panostaa sitten vain vähän lapsen toiveiden mukaiseen koristeluun. Keskelle olohuonetta rakentuu sohvatyynyistä tehty maja ja sen ympärille seikkailurata. Näissä juhlissa saa myös sängyllä pomppia.

Koska vieraita on vain vähän, jää juhlapöydän koristeluunkin vähän enemmän tilaa. Pöytäliinan virkaa toimittaa jättiläismäinen paperiarkki, jonka pienet vieraat voivat koristella ensin. Lastenjuhlien juhlapöydälläkin voi olla lasinalusia, jotka myös (ehkä) suojaavat koristeltua pöytäliinaa mehurenkailta. Kukan sijaan näillä kutsuilla on iso kehystetty kaverikuva poikakolmikosta. Juhlien jälkeen kuva siirtyy lapsen huoneen kirjahyllyä koristamaan.

Kuva: ifolor

Perinteinen ongintakin järjestetään minijuhlista huolimatta. Kalavonkaleiden sijaan pieniä vieraita tulee ilahduttamaan lahjapusseista löytyvät pikkuautot, karkkilaatikot, purkkapaketit ja valokuvatarra-arkit, joissa on sama teema kuin juhlapöydän kaverikuvassakin. 

Kun pienet vieraat ovat poistuneet paikalta, otetaan yhteyttä vielä isovanhempiin. On koronan myötä tapahtunut jotain hyvääkin. Teknologian kehittymisen myötä meillä on entistäkin paremmat mahdollisuudet järjestää pienet jälkipuinnit juhlista videoyhteyden välityksellä. Isovanhempia on jo etukäteen aiemman kuvatervehdyksen yhteydessä pyydetty varaamaan hetki, jolloin kokoonnumme molempien mummojen ja paappojen kanssa yhtä aikaa näytön äärelle.

Ehkä jo tulevana kesänä voimme järjestää vielä juhlat osa 2, jolloin koko suku voi olla paikalla.

Ruuhkavuodet toimitus