Oman pihapiirin suojissa: vierasmaja, paviljonki, huvimaja

Oman pihapiirin suojissa: vierasmaja, paviljonki, huvimaja
Kuva: Pixabay

Kaupallinen yhteistyö: Netrauta

Rakastan kesää, niin paljon, että toivoisin kesän jatkuvan aina vaan. Ehkä juuri tästä syystä olen vierasmaja, huvimaja ja paviljonki-ihminen. Mieleni rakentaa nopeasti mielikuvan kesän viipyilevistä illoista, joiden ei soisi loppuvan koskaan. Tiedättekö sen tunteen, kun on onnellinen juuri siinä hetkessä kuin on. Eikä tarvitse mitään.

Kun lapseni olivat pieniä, etsin kauan leikkimökkiä. Ne olivat aina sellaisia perusmökkejä, joten nyt kun katselin lapsenlapsilleni leikkimökkejä, niin hämmästyin todella, kuinka ihania, satuun ja leikkiin kutsuvia leikkimökkejä on olemassa. Aivan supermakeita malleja. Pienet lapsethan rakastavat kaikkia majoja ja pieniä itselleen sopivia tiloja.

Kuva: Netrauta

Niin ikään minua viehättää kaikki kesäkeittiöt , mutta kyllä tuo linkin takaa löytyvä on minun suosikkini, sillä luovana ihmisenä saa siitä ihanan erillisen ateljeen. On nimittäin aina harmi, kun kotona maalaa ja kaikki on kerättävä pois, koska lapset löytävät kyllä takuu varmasti maalit ja sen tietää mitä siitä seuraa. Toisaalta siitä saisi rakennettua hienon kesäkeittiön, sillä näin joitakin vuosia sitten kevätmessuilla Helsingissä samanlaisen rakennuksen, johon oli sijoitettu ihana keittiö. En ole juurikaan noita ulkokeittiömoduuleita nähnyt Suomessa järkevään hintaan. Nyt niitä on paljon erilaisia Netraudassa.

Kuva: Netrauta

En tiedä, onko se vain minun kuvitelmaani, mutta tuntuu, että mökillä kuulee lintujen ja luonnon äänen näissä pihan rakennuksissa paremmin. Luonto on enemmän läsnä ja tuoksuukin niin raikkaalta. Voi vain istua ja kuunnella katsellen järven illaksi tyyntynyttä pintaa. Toki monissa piharakennuksissa on ne käytännöllisetkin puolet, koska niihin saa majoitettuja isompia ja pienempiä nukkujia. Ja saahan vajoihin ja varastoihin rutkasti säilytystilaa, mihin ruohonleikkurit ja muut koneet tai takkapuut saa piiloon ja suojaan säältä. Mutta koska, no, niin, olen se toivoton romantikko, niin jätän sen puolen piirtymään jokaisen ajatuksiin omien tarpeiden mukaan. Tai no kyllä minulle tietysti yksi oleellisin rakennus vielä tuli mieleen. Se, jota ilman meistä kukaan ei pärjää. Arvaathan, mikä se on ?

Kuva: Netrauta

Näiden piharakennusten paras puoli mielestäni on, kun syksyn pimeät illat kiirehtivät, kynttilöiden, lyhtyjen ja ulkovalojen taika saa jopa sateen ropistessa aikaan jonkinlaista lumoavaa tunnelmaa. Räsymatot lattialla, aivan kuin lapsuuden mummolassa ja monet pienet, suuret asiat antavat muistojen virrata minussa.

Jostain luin kauan aikaa sitten viisauden; elämässä voi elää kahdella tavalla. Niin kuin mikään ei olisi ihmeellistä tai sitten niin kuin kaikki olisi ihmeellistä. Minä tahdon elää kuten kaikki olisi ihmeellistä, sillä elämässä parasta on hetket. Hetket yksin hiljaisuudessa, hetket perheen tai ystävien kesken. Kesä on näitä hetkiä täynnä.

Ruuhkavuodet toimitus