Suomalainen lasten­ruoka­yrittäjä aloitti yhteis­työn Michelle Obaman kanssa

Suomalainen lasten­ruoka­yrittäjä aloitti yhteis­työn Michelle Obaman kanssa
Kuva: Tiny Organics

Tammikuussa 2020 syntynyt Tiny Organics yritys valmistaa puhdasta ja ravitsevaa sormiruokaa vauvoille ja taaperoille. Kaikki lähti suomalaisen Sofia Laurellin ideasta tarjota terveellistä ruokaa myös Yhdysvalloissa. Sofia muutti New Yorkiin vuonna 2010, ja alkuperäinen suunnitelma oli viedä suomalainen äitiyspakkaus markkinoille.

Yhessä yhtiökumppain Betsy Foren kanssa perustettu Tiny Organics valittiin mukaan Michelle Obaman nimeä kantavaan Partnership For A Healthier America -organisaatioon, uutisoi IS.

Yhdysvallan löysästi valvotut lastenruokasäädökset antavat loistavat mahdollisuudet

Laurell on huomannut,, että Yhdysvalloissa lasten ruokailubisnekseen liittyvät säännökset eivät ole ihan niin tiukkoja kuin Suomessa. Tiny Organicsen tarkoitus on muuttaa amerikkalaisten ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan. Laurell halua tutustuttaa lapset vihanneksiin jo varhaisessa vaiheessa, jotta lapsista kasvaisi terveellisesti ja ennakkoluulottomasti syöviä nuoria ja aikuisia.

Tiny Organs on keskittynyt pikkulasten sormiruokailuun. Laurellin kertoo uutisessa, että tutkimusten mukaan vain kymmenen prosenttia amerikkalaisista lapsista saa suositellun määrän vihanneksia päivittäin.

Michelle Obaman kanssa tapaaminen saa vielä odottaa. Jo viime keväälle sovittu tapaaminen jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Sofia aikoo kertoa Michelle Obamalle Suomesta, suomalaisesta äitiyspakkauksesta, lasten ruoasta ja ilmaisista terveellisistä koululounaista. Suomen tapa auttaa ja tukea perheiden hyvinvointia saa myös maininnan Obamalle.

– Michelle Obaman tapaaminen on yksi suurimmista unelmistani. Hän on avoin ja inspiroiva henkilö. Lisäksi hän on hieno esimerkki henkilöstä, joka käyttää äänitorveaan tärkeiden asioiden puolesta, kertoo Sofia.

“Monet lastenruoat täällä ovat hirveän makeita. On paljon esimerkiksi hedelmäsoseita, mutta ei kovinkaan paljon vihanneksia. Täällä suosituin vihannes on ranskanperuna”

Alalla on siis paljon työtä tehtävänä. Laurellin unelmana on kuitenkin viedä Yhdysvaltoihin suomalaisia ruokailutottumuksia ja lasten hyvinvointia edistäviä, terveellisiä elämäntapoja.

Tiny Organics sivuilla voi rakentaa oman lapsen annoksen terveelliseksi jalapsen makujen ja ruokavalion mukaan

Alla esimerkkejä mitä yritys tarjoaa pienille amerikkalaisille lapsille.

Michelle My Broccoli Belle
Annos: Michelle My Parsakaali Belle
Parsakaali, bataatti, punainen paprika Kuva: Tiny Organics
Kale ja Quinoa
Annos: Kale & Quinoa -kulho, Quinoa, porkkana, lehtikaali, rusinat. Kuva: Tiny Organics
Oat Em Gee Blueberry
Annos: Kaura Em Gee
Banaani, mustikka, kaura, päivät Kuva: Tiny Organics

Yritykseen voi tutustua lisää TÄÄLTÄ


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.