Katsottaisiinko telkkarista Pipsa Possua vai Penismiestä?

Katsottaisiinko telkkarista Pipsa Possua vai Penismiestä?

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Ystäväni laittoi eräänä aamuna linkin ehkäpä minua kiinnostavasta lastenohjelmasta. Nenästä tuli kahvia aerosolina lukiessani Tanskalaisesta John Dillermand-animaatiosta, jossa seikkailee mies, jolla on maailman pisin penis.

Tuo elin toimii apuvälineenä muun muassa grillaamisessa, John saa autot pysähtymään sen avulla ja auttaa peniksellään mummoja kadun yli. John on aikuinen hupsu mies, jolla on haasteita kehonsa kanssa ja hän joutuu kaikenlaisiin ongelmiin peniksensä kanssa. John jää esimerkiksi peniksestään kiinni tuulimyllyihin ja varastaa kikkelillään lapsilta jäätelöä. En ole tätä animaatiota itse vielä nähnyt mutta luulen, että Klovn-sarjan ystävänä tämä voisi minua naurattaakin. En kyllä ole vakuuttunut, että haluaisin lasteni sitä katsovan. John Dillermand luo mielikuvan aivan eri kategorian viihteestä.

Meillä mennään ainakin hetki vielä näillä perinteisemmillä lastenohjelmilla. On todella lohdulllista että 2020-luvulla lapset edelleen innostuvat Pikku Kakkosesta kaiken suoratoiston lisäksi. Sisältö siinäkin on hieman muuttunut 30 vuoden aikana. Esimerkiksi Pelle Hermannin katoaminen on hyväksi omille yöunilleni, mutta Nalle Luppakorvaa sekä nukkumattia kaipaan. Myös ”varokaa heikkoa jäätä” oli jotenkin legendaarinen!

En voi tajuta, että vielä neljä vuotta sitten en tiennyt mitään Pipsa Possusta tai Ryhmä Hausta! Olenko todellakin voinut käydä kaupassa näkemättä Vainua ja Samppaa? Tapaan näitä hahmoja nykyään päivittäin muun muassa ruokailuvälineissä, vaatteissa, hammasharjoissa, saippuakuplissa, tarroissa, paskoissa yllätysmunissa ja niskatyynyissä, onko jotain tavaraa missä Rolle ei vielä esiinny?

Oman erityishuomioni lastenohjelmissa on kiinnittänyt söpö Vesinokkaeläin Oiva, joka asuu järven rannalla rapuystävänsä Mäkkaiverin kanssa ja pukeutuu Aitoihin lonkero-housuihin sekä Pertti ja Purtti, koska toinen heistä asuu oikeasti Martin Beckin naapurina.

Kuva: Yle Areena

Seuraavan kerran, kun lapset ovat yöhoidossa taidamme ottaa John Penismiehen katseluun. (ja soiko sullakin nyt päässä ”Sing us a song you`re the penis man”???)


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.