Eliittikumppani vai Tinder sinkkuvanhemmalle?

Eliittikumppani vai Tinder sinkkuvanhemmalle?

Teksti: Eeva / Ei kaupallinen yhteistyö.

Kirjoittajalla on kokemusta kummastakin palvelusta melko pitkältä ajalta, joten molemmat ovat tulleet tutuiksi laajasti testattuna. Kumpi perheellisen sinkkuvanhemman tulisi valita?

Tinder-sovellus on mukava ja helppo käyttää, ja swaippailu on joskus hauskaa ajanvietettä tylsyyden iskiessä. Tinderissä vallitsee nykyään puhumattomuuden kulttuuri, joten match ei vielä tarkoita mitään – ei voi tietää syntyykö keskustelua ollenkaan. Miehet eivät nykypäivänä kovin usein aloita keskustelua ja usein miesten profiileissa miehet vihjaavat, että naistenkin kuuluisi aloittaa keskusteluja. Tinder ei tee minkäänlaisia leikkimielisiäkään persoonallisuustestejä, eikä parivalikoimaa voi valita. Tämä tarkoittaa sitä, että pariehdotuksiin saattaa tulla mitä vaan. 

Tinderin käyttäjän profiilissa on pienehkö bio, jossa on rajattu merkkimäärä. Siihen toivottaisiin ihmisten kuvailevan itseään, mutta harva käytännössä tekee sitä. On tyypillisempää törmätä profiiliin, jossa on pelkillä emojeilla kuvattu kiinnostuksen kohteet ja harrastukset, kuin että sanoilla ja tekstillä haluttaisiin tehdä vaikutus. Minulle tämä näyttäytyy hieman laiskuutena. Profiilista luodaan kuitenkin ensivaikutelma, jonka perusteella käyttäjä tekee päätöksen, pyyhkiikö hän oikealle vai vasemmalle.

Yksinhuoltajat Tinderissä

Tinderissä on tullut vastaan useita profiileja yksinhuoltaja vanhemmilta. Olen törmännyt profiileihin, joissa on kerrottu lapsilukumäärä, ja ilmoitettu ettei henkilö halua enää lisää lapsia. Olen saanut myös suoraan matchiltäni viestin, että hänen kanssaan ei kannata jutella, jos toiveena on itsellä saada lisää omia biologisia lapsia. Se keskustelu loppui lyhyeen. Ei sen vuoksi, että hän ei halunnut enää lapsia, vaan koska se oli ensimmäinen viesti, jonka hän minulle lähetti.

Olen yllättynyt siitä, kuinka moni kuitenkin uskaltaa lähestyä sinkkuvanhempaa. Monet lapsettomat miehet ovat ottaneet yhteyttä Tinderin kautta. Suurin osa miehistä, joilla on lapsia, ovat yli 25-vuotiaita.

Eliittikumppanissa panostetaan omaan profiiliin

Eliittikumppanissa panostus omaan profiiliin on selkeästi parempi. Koska palvelu on suunnattu vakavammin deittailuun suhtautuville, myös panostus itsestä kertomiseen on huomattavampi. Se näkyy profiileissa. Niissä on täytettynä yli 11 kohtaa, joissa kerrotaan omista vahvuuksista, elämän arvoista, ja mitä hakee parisuhteelta. Profiillin lopussa on tiedot -kohta, jossa on mainittu lapsihaaveet, ammatti ja tupakointitottumukset.

Eliittikumppanissa saa käyttäjälleen ”Mitä jos” -ehdotuksia, joille voi painaa joko vihreää hymynaamaa tai punaista X:ää. ”Mitä jos” -ehdotuksia tulee päivittäin jopa 20 uutta. En ole kuitenkaan koskaan törmännyt sitä kautta profiiliin, joka olisi kiinnostava. Vaikka olen valinnut tietyn maantieteellisen alueen, josta toivoisin kumppaniehdokkaani olevan, ”Mitä jos” -ehdotuksissa tulee vastaan ihmisiä ympäri maailmaa. Tämä ei siis vastaa hakukriteerejä. Palvelussa tulee myös muuta kautta paljon profiileja, jotka eivät vastaa toivomuksiani tai alussa asetettuja kriteerejä.

Eliittikumppanin kautta sovituilla treffeillä olen törmännyt vain ihmisiin, jotka ottavat kumppanin etsimisen melko vakavasti. 

Eliittikumpanissa suhtautuminen yksinhuoltajaan on ollut neutraalia. Palvelussa on myös useita profiileja, joiden henkilöillä on omia lapsia.

Kumpi kannattaa ladata perheellisenä?

Vaikka Tinderissä on monenlaista käyttäjää, ja käyttäjien taka-ajatukset sinkkuvanhempien tapaamisesta monta luokkaa (usein ajatus, että sinkkuvanhemmat ovat ”helppoa” seksiseuraa), suosittelisin kuitenkin sitä myös perheelliselle. Eliittikumppani on mielestäni hintava nähden sen ominaisuuksiin. Tinderillä on suurempi käyttäjäkunta, ja sen käyttäjät ovat osittain myös nuorempia.

Eliittikumppanin profiili on mielestäni paljon kätevämpi ja se tarjoaa enemmän tietoa kumppaniehdokkaille, jos se on vaan huolellisesti täytetty. Samoja asioita voi omaan Tinder-profiiliinsa täyttää, jos vain haluaa panostaa siihen. Eli suosittelisin Tinderiä sinkkuvanhemmille, jos kärsivällisyys riittää kahlaamaan läpi myös matchejä, joiden taka-ajatukset ovat ihan eri luokkaa mitä he lupaavat profiileissaan. Aina kohdalle saattaa kuitenkin sattua se rehellinen ja sanojensa takana seisova herrasmies.

Tinder lyhyesti

  • Ilmainen sovellus, mutta lisäominaisuudet maksaa.
  • Tarkoituksena on yksinkertaisesti kiinnostavan profiilin kohdalla swaipata oikealle, ja jos osuman saanut henkilö tykkää profiilistasi takaisin, saatte osuman. Profiileja voi myös ohittaa swaippaamalla vasemmalle.
  • Maksulliset tilausvaihtoehdot: Tinder plus, Tinder Gold, Tinder Platinum

Eliittikumppani lyhyesti 

  • Eliittikumppani kuvailee, että se on tarkoitettu niille, jotka etsivät kumppania tositarkoituksella.
  • Eliittikumppanin käyttäjät ovat 90 % yli 28-vuotiaita.
  • Maksullinen. 6 kuukauden premium-jäsenyys maksaa 23,90 euroa kuukaudessa.
  • Persoonallisuustesti ja kriteerit. Maksullista profiilia luodessa Eliittikumppani tekee melkein 300 kysymyksen persoonallisuustestin, jonka perusteella palvelu valitsee ”sopivia” kumppaniehdokkaita. Palvelun käyttäjä valitsee kriteerit, joita on esimerkiksi ikä, pituus, koulutus, tulotaso sekä alkoholitottumukset.


Ruuhkavuodet suosittelee

Eeva

26-vuotias vasta eronnut sinkkuäiti, joka hurahti täysin äitiyteen esikoisen myötä. Entinen perfektionisti, joka ymmärsi, että virheitä täytyy tehdä kehittyäkseen. Intohimona kokonaisvaltainen terveys ja erityisesti mielen hyvinvointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.