Hurmaava Sevilla: mitä tehdä – ja nähdä lasten kanssa?

Hurmaava Sevilla: mitä tehdä – ja nähdä lasten kanssa?

Kaupallinen yhteistyö Espanjan matkailutoimisto (Tourspain)

Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen sekä liike-elämän keskus Guadalquivir-joen rannalla. Se on myös Andalusian itsehallintoalueen ja Sevillan maakunnan pääkaupunki. Kaupungin väkiluku on noin 700 000 (2019). Metropolialueen väkiluku on 1,9 miljoonaa (2020). 

Historiaa ja viehättäviä pikkukatuja 

Sevillan keskusta on täynnä upeita historiallisia rakennuksia. Viehättävät pikkukadut ja Plazat kutsuvat matelemaan ja pysähtymään johonkin lukuisista pienistä terasseista juomaan kupin café con lecheä”tai lasin kylmää valkoviiniä.

Kesäisin ja kuumalla ilmalla paikalliset nauttivat tapaksien seurana myös raikasta tinto de veranoa, joka valmistetaan punaviiniä ja sitruunalimonadia sekoittamalla. 

Sevilla on täynnä toinen toistaan vaikuttavampia nähtävyyksiä: Goottilaistyylinen Santa María de la Seden katedraali, tuttavallisemmin El Catedral, on maailman suurin katolinen katedraali. Aivan Katedraalin vieressä sijaitseva Real Alcázar, kuninkaallinen palatsi oli alunperin maurien linnoitus. Mosaiikkilaattoineen ja koukeroisine kaiverruksineen Alcázar houkuttelee koko perhettä tutkimaan ja palatsin kiertämiseen saattaakin vierähtää aivan huomaamatta koko aamupäivä. 

Linnoituksen viileät, kiviset sisätilat sopivat myös kuumien päivien retkikohteeksi. Alcázarin valtava puutarha on mainio paikka levähtää ja siellä sijaitseva labyrintti oiva paikka juosta ja leikkiä. Kesäöisin Alcázarin puutarhoissa järjestetään myös tunnelmallisia konsertteja. Jonot Alcázariin ovat usein pitkät ja lippujen varaaminen etukäteen suositeltavaa, varsinkin lasten kanssa matkustaessa. 

Vanhan kaupungin, Casco Antiguon keskellä, Plaza de la Encarnaciónilla kohoaa huikea, moderni Metropol Parasol-rakennus. Paikalliset tuntevat rakennuksen nimellä Las Setas, “sienet” ja rakennuksen muoto muistuttaakin kahta, valtavaa sientä. Rakennuksen ylätasolle pääsee kiipeämään parin euron hintaan ja se päältä aukeaa huikeat maisemat. Rakennuksen keskitasossa on leikkipuisto ja maatasossa kauppahalli ja ravintoloita. Maan alle on rakennettu arkeologinen museo, jossa on upea kokoelma rakennuksen alta rakennusvaiheessa paljastuneita jälkiä Rooman mahdista ja kulttuurista Sevillassa. 

Ravintolat ja tapas-baarit lasten kanssa 

Sevillalaiset ovat tunnettuja hyväntuulisuudestaan ja huumorintajustaan. Lapsiperheitä kohdellaan Sevillassa erityisen lämpimästi ja pienimmästäkin tapas-baarista löytyy aina tilaa rattaille. Ravintoloiden ja tapas-baarien edulliset ja laajat tapas-valikoimat takaavat herkullisen aterian pienille ja suurille maistelijoille. 

Sevillalaiset tilaavat yleensä pöytään valikoiman erilaisia kylmiä ja kuumia tapaksia, joista koko seurue saa maisteltavakseen. Tapasten hinnat vaihtelevat paikoittain 3 euron molemmin puolin ja koko on monesti juuri sopiva lapsille. Tyypillisiä lasten ravintoloita tai ruokalistoja ei Sevillassa tarvita: lapset ovat tervetulleita kaikenlaisiin ravintoloihin eikä lasten äänekäskään kommunikointi erotu paikallisten, kovaäänisen keskustelun – ja astioiden iloisen kilinän ja kolinan joukosta. 

Ulkoilma-aktiviteetit 

Jos museoiden ja kirkkojen kiertely alkaa uuvuttaa, Plaza de España ja sen yhteydessä oleva Parque de María Luisa ovat loistava vaihtoehto. Sevillalaiset perheet suuntaavat yleensä sunnuntaisin María Luisan puistoon viettämään aikaa: jo pelkästään puistossa kävely on kokemus, mutta puiston pienistä kojuista voi myös ostaa virvokkeiden ja jäätelöiden lisäksi siemeniä, joita kesyt pulut mielellään syövät jopa kädestä. Puistossa on useita nurmialueita, joissa voi levätä ja syödä omia eväitä, mutta puiston lähellä on myös useita ravintoloita ja baareja joihin pysähtyä syömään, juomaan ja keräämään voimia. 

María Luisan puiston läheltä, Guadalquivir-joen rannalta lähtee useamman kerran päivässä tunnin-pari kestäviä jokiristeilyjä. Vaikka Sevillan keskusta ei olekaan kovin suuri ja tärkeimmät nähtävyydet keskittyvät kävelyetäisyyden päähän toisistaan, voi lasten kanssa välimatkat tuntua pitkiltä, varsinkin kuumalla ilmalla. Risteily onkin helppo ja mukava tapa tutustua Sevillaan lasten kanssa. Vähän vanhempien lasten kanssa myös vuokrattavat polkuveneet ovat ikimuistoinen aktiviteetti. 

Kuva: Espanjan matkailutoimisto (Tourspain)

Jos vauhdikkaampi meno innostaa, Sevillasta löytyvän La Isla Mágica huvipuiston lukuisat vesilaitteet takaavat virkistävän visiitin. Huvipuistossa on myös erillinen vesipuisto, josta pääsee nauttimaan erillisen rannekkeen ostamalla. Jos huvipuiston rannekkeiden hinnat hirvittävät, edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy: Alameda de Hércules on suuri, puiden rajaama puistoalue, jonka ympäriltä löytyy lukuisia baareja, ravintoloita ja leikkipuistoja. Kesällä rohkeimmat lapset vilvoittelevat juoksemalla maasta lähtevien vesisuihkujen läpi. Alamedalla sijaitsee myös yksi Sevillan parhaimmista italialaisista jäätelöbaareista: La Freskura. 

Kaikille jotain 

Paikallisten hyväntuulisuus, upeat rakennukset -ja kulttuuri, kukkaroystävällinen hintataso sekä monipuoliset nähtävyydet takaavat onnistuneen loman ja ikimuistoisia kokemuksia kaikille. 

¡Bienvenidos! 

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *