Ideoita lasten ulkoilmasynttäreille – kevään ja kesän odotetuimmat juhlat

boy holding blue and white balloons at the party
Kuva: Ardian Lumi

Lasten synttärit voi hyvin järjestää ulkona mihin vuoden aikaan tahansa, mutta kevät ja kesä on silti juhlien kulta-aikaa. Sujuvat ja hauskat ulkoilmasynttärit onnistuvat muutamien vinkkien avulla.

Ulkona olevat liikkumismahdollisuudet kannattaa ottaa hyötykäyttöön, ja mikä parasta: kotia ei tarvitse siivota ennen ja jälkeen juhlien. Ainoa, mikä kannattaa pitää mielessä on mahdollisuus päästä sisätiloihin vessaan.

Tarjoilut

Herkuttelu on iso osa koko syntymäpäivien ohjelmaa. Ulkona parhaiten toimii tarjottavat, jotka voi esivalmistaa ennen juhlia. Mikäli vesipistettä ei ole helposti saatavilla, kannattaa likaisille penille sormille varata kosteuspyyhkeitä ja käsidesiä. Ulkona toimii myös hyvin kertakäyttöastiat – muista ottaa mukaan myös roskapussi!

Ulkona voi hyvin pitää eväsretken tyyliset kestit, tai grillata herkkuja takapihan grillillä tai laavun nuotiolla.

Muurinpohjaletut maistuvat monille herkkusuille, lettutaikina valmiiksi purkkiin ja voi nokare toiseen. Hillot sekä kermavaahdot päälle ja ääntä kohti!

Grillimakkara, maissi, nakit, vaahtokarkit. Kaikkea voi grillata!

Tikkupulla on hauska tapa kypsentää pulla nuotiolla. Esivalmisteluksi riittää pullataikina, joka leivotaan valmiiksi pötköiksi.

Pullataikina pyöritetään grillitikun ympäri. Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Sipsit, suolatikut, popcornit voi hyvin tarjota ulkonakin! Eikä edes haittaa että sipsimurua tipahtelee maahan!

Kakku on monelle tärkeä osa syntymäpäivien tarjoiluja. Jos kakku tuntuu vaikealta tarjoilla ulkona, voi tarjota synttärisankarin toiveen makuisia pieniä muffinsseja. Näin myös hygienia pidetään varmemmin hanskassa.

Kasvis- ja hedelmä kipot ovat raikas ja pirteä tarjottava myös syntymäpäivillä, vaikka juhlat pidetäänkin ulkona! Mixaa vaikka viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, babyporkkanoita, ja pensasmustikoita.

Donitsit, munkit, pasteijat ja karjalanpiirakat. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin – suolaista ja makeaa

Juomaksi sopii kaikki perinteiset lasten juhlajuomat limppareista mehuihin. Myös booli voi maistua monelle hanakannusta. Viileämmillä keleillä voi lämmittää termariin kaakaota, tai mikseipä vaikka glögiä!

Syntymäpäivien ohjelmavinkit

Saippuakuplat ovat ikisuosikki ulkopuuha, muista varata täyttöpullo saippuanestettä, koska yleensä joltain aina loppuu (kaatuu) oman purnukan aine.

Aarteen etsintä on huippukivaa ja jännittävää, mutta vaatii toki vanhemmilta ennakkovalmisteluita.

Aarteeksi voi piilottaa pieniä herkkuja sekä vinkin seuraavalle rastille joka johtaa aarteen luo. Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Vesileikit kun hauskoja kun lämpötilat alkavat kohota. Muista mainita vieraille jo kutsussa, että luvassa on märkää menoa!

Temppuradan voi rakentaa erilaisista elementeistä joita löytyy ulkoa, vain mielikuvitus on rajana.

Kasvomaalausta, suklapalloa, ilmapallo lentistä, köyden vetoa, ulkona on tilaa tehdä vaikka mitä!

Onginnan voi järjestää leikkimökin ikkunasta, aidan takaa tai vaikkapa puun oksalta.

“Kirkkis”, “nurkkis” ja “polttis” eli perinteiset ulkoleikit toimivat varmasti! Vanhemmatkin pääsevä hetkellisesti nostalgiseen lapsuuteensa. Muistatko nämä ulkoleikit lapsuudesta?

Vieraiden huomiointi

Ohjelmasta on hyvä kertoa ennakkoon kutsuvieraille, jotta kaikki osaavat pukeutua sään mukaan, ja varaamaan mukaan varavaatteita. Lisäksi, jos aikuisia on jäämässä auttamaan valvonnan ja järjestelyn kanssa, voi yhteen termariin varata kahvia piristämään valvojien juhlahumua.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.