Seksologi ja pariterapeutin mielipide: Miehen osa on silkkaa alistamista ja kontrolloimista – pätevä vain ovimattona

Seksologi ja pariterapeutin mielipide: Miehen osa on silkkaa alistamista ja kontrolloimista – pätevä vain ovimattona
Kuva: Timothée Pons

Mies ei halua enempää lapsia, eikä toiminta ole ollut aktiivista peiton alla aikoihin. Syy pihtaamiseen on seksologi ja pariterapeutti Heidi Valastin mukaan selvä: syy on pirttihirmuilevissa naisissa. Missä vika, siellä nainen.

Valasti kertoi HS- artikkelissa, että on hyvin tyypillistä tyttöystävän kertovan millainen poikaystävän kuuluu olla, tai että avovaimo ilmoittaa kuinka yhteisessä kodissa eletään. Miehestä on tullut Valastin mukaan vain pätevä ovimatto.

Miehen osa on silkkaa alistamista ja kontrolloimista – kehdosta aikuisuuteen

Valastin mukaan nykypäivän miehet ovat olleet yksinhuoltajaäitien, lastentarhaopettajien, opettajien, tyttöystävien, avo- ja aviovaimojen kontrollin alla koko ikänsä. Kun tyttöystävistä lopulta tulee aviovaimoja, he sisustavat kodit valkoisella tylyttäen ja sättivän aviomiehiään skumppalasi kädessä.

Jo vuosia puhuttanut vauvapula on Valastin mielipiteen perusteella osaksi naisten vika siinä mielessä, että miehet on viety aivan liian ahtaalle, eikä heidän vapaata liikkumista olla mahdollistettu syntymän jälkeen. Pienestä asti miehiä on kielletty riehumasta, juoksemasta ja toteuttamasta itseään haluamallaan tavalla.

Tasa-arvoa kaikille, myös miehille

Nyt kuitenkin halutaan tasa-arvoa. Enää ei riitä, että äiti tekee uhrauksia perheen vuoksi, vaan myös miehen on kannettava tämä korsi yhteiseen kotikekoon. Miehen vastuu kodista on koko ajan isompi, mutta ilman itsemääräämisoikeutta ja oman tilan pitämistä. Tällä on Heidi Valastin mukaan seurauksensa. Miehet pitävät itsemääräämisoikeutensa vähäisistä rippeistä kiinni keinolla millä hyvänsä.

Miehet eivät voi muuta kun kieltäytyä perheenlisäyksestä, eli he ottavat kontrollin takaisin itselleen edes omista siittiöistään. Kun ei “anneta” enempää lapsia, pysyy vastuukin pysyy edes nykyisellä tasolla. Vastuut miehen harteilla painaa enemmän kuin ennen: vastuu ja odotukset kasvavat mm. jaettujen perhevapaiden myötä, sekä naisten kovan halun takia päästä täydelliseen tasa-arvoon perheen hoidossa.

Naiset ovat kuulleet ties kuinka monta vuosikymmentä siitä, miten seksiä ei ole tarpeeksi ja kuinka kukaan voi pihdata noin kauan, “eihän se järvi soutamalla kulu”

Puhe miesten seksihaluttomuudesta ja siittiöiden pihtaamisesta naisen kontrollin takia kertoo kuitenkin omituista tarinaa. Naisten haluttomuudesta ollaan vitsailtu julkisesti vuosikausia ja melko syyllistävästi: Arkkupakastimen kylmä kaulinta heilutteleva lahna, joka hätyyttelee kerran vuodessa hämähäkit alushousuistaan, ja muita yhtä tunkkasia vitsejä.

Yleinen luulo on, että nainen käyttää haluttumuuttaan valtakeinona, joka harvemmin pitää paikkaansa.

Kenen vika lopulta on, että syntyvyys oli pitkään laskussa? Onko vika naisissa jotka kyykyttävät miehiään liikaa ja viemällä nämä ahdinkoon ja epätoivoiseen pihtaamiseen, vai olisiko vika sittenkin jossain aivan muualla?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Seksologi ja pariterapeutin mielipide: Miehen osa on silkkaa alistamista ja kontrolloimista – pätevä vain ovimattona

  1. Tarja Halonen aloitti suomalaisen miehen kuohitsemisen ja onnistui siinä harmittavan hyvin. Nyky suomi mies kulkee vaimon peräs ja kotona esiliina edes toivoen josko olis se viikko kun sais vaimolta muutakin kuin pyyntöjä.??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.