Ensin opetellaan kuivaksi, sitten huomataan vaipan hyödyllisyys

Ensin opetellaan kuivaksi, sitten huomataan vaipan hyödyllisyys
Kuva: Zelle Duda

Meidän 3-vuotiaan päivävaippailu on ohi. Vähän hirvittelin onko meillä sellainen tilanne, että ensikesänä on kolme vaippaikäistä. Kesällä ja syksyllä tuntui, ettei valmiuksia ollut yhtään ja saatiin kuulla tosi paljon painostusta ja ihmettelyä asian tiimoilta. Mm. “eikö vieläkään kuiva” tai “ette yritä tarpeeksi, nyt vaippa pois ja pikkarit jalkaan”. Ja kyllähän sitä yritettiin. Mutta vasta tänäkeväänä meillä on mielellään menty pöntölle.

Hän on mun ensimmäinen kuivaksi oppinut lapsi ja tuli yllätyksenä vaipan hyödyt. Alle listattuna vaipan hyödyt  juuri kuivaksi oppineen vanhemmalta.

Vaipan hyödyt:

Reissun päällä ei tarvitse murehtia missä on wc eikä kesken kauppareissun ei tarvitse jättää ostoksia ja juosta vessaan.

Varavaatteita tarvitsee mukaan vähemmän.

Lapsen leikkiessä ei tarvitse keskeyttää leikkejä kysymällä “onko pissahätä” useasti.

Vaipan saa heittää roskakoriin. Pissa tai kakkavahingon kärsineet pikkarit roudataan kotia pestäväksi.

Kun meillä oli vaippa lapsella ei tullut suusta kokoajan pissakakkapierujuttuja. Nykyään nämä ovat arkipäivää ja mitä enemmän on ihmisiä kuulemassa, sitä isompaan ääneen kerrotaan, että tuo täti pieree ja tuolla sedällä taitaa olla kakat housuissa.

Jokatapauksessa toivotan hyvästit vanhimman vaippataipaleelle ja otan ilolla vastaan pikkariaikakauden.

Kristiina

Uusperhe-elämää viettävä kahden tytön äiti. Rakastan luonnossa liikkumista sekä yhteisiä pelihetkiä. Tykkään tehdä paljon itse, ottaen lapsetkin mukaan ja käytämme paljon kierrätysmateriaaleja askartelussa. Paras taitoni on unohtaa hetkeksi aikuisten murheet, maata lasten kanssa lattialla, miettien sottaisuuden sijaan sitä, miksei kattoon voisi maalata Pipsa possua.