Autojen karkkikauppa

Autojen karkkikauppa

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Voin heti tunnustaa, että mielipuuhaani ei suinkaan ole kuljeskella katselemassa autoja, ajella pitkin kaupunkia autoliikkeestä toiseen ja etsiä sopivaa menopeliä ja kuluttaa siihen kokonaista päivää. Olen myös lukenut juttuja, joissa naisena et saa palvelua autokaupoissa. Vaikka oikeastaan, jos ajattelen asiaa, niin juuri naista kannattaisi palvella, sillä ainakaan minä en ikipäivänä jaksaisi huvikseni lähteä renkaita potkimaan ja esittämään kiinnostunutta sellaisesta, josta en olisi.

Useimmiten olen selvittänyt jo valmiiksi mitä ja millaisen auton haluan ja tarvitsen sekä myös sen millä sen maksan. Mieleeni juolahtikin, että voisivatkohan autoliikkeet järjestää erityisen naisten autoshoppailupäivän tai tapahtuman torjumaan tuota iänikuista mielikuvaa. Nimittäin kokemukseni mukaan tämä ajatus osoittautui vääräksi.

Lempäälän suositussa ostoskeskuksessa Ideaparkissa tiesin olevan useammankin autokaupan saman katon alla, joten suuntasin kulkuni sinne. Täytyy sanoa, että olin vaikuttunut. Valtavan suuri halli sulassa sovussa olevia autoliikkeitä täynnä, niin uusia kuin käytettyjäkin autoja. Kauan minun ei tarvinnut autoja katsella, kun sain jo palvelua.

Autoliikkeinä siellä palvelevat, Saka, Kamux, Rinta-Joupin Autoliike, Vaihtoplus, MS-auto ja Mobila. Näistä kaikki autokuumeiset pääsevät helposti tutustumaan eri liikkeiden nettisivuihin.

Tällä kertaa olin kiinnostunut kahdesta eri autoasiasta. Kun perheeseen tarvitaan auto, jossa on kolmelle turvaistuinikäiselle lapselle oma paikkansa, sellaista ei olekaan kovin helppoa löytää. Samaan aikaan tarvitaan tietenkin vaunuille tai rattaille tilaa peräkontissa. En kuitenkaan oikein halunnut mitään suurta farmariautoa, vaan mukavan kompaktin menopelin pidemmillekin mummolamatkoille. Sellaisen, jossa lapset eivät ole liimautuneina toisiinsa, sillä se tietää ainaista nahinaa.

Arvostin sitä, että sain heti kyseltyä sopivaa autoa. Koin, että sillä on valtavan paljon vaikutusta siihen, että asiantuntija osaa heti neuvoa ja löytää nopeasti tarpeisiin sopivan auton. Tällä kertaa kiinnostuinkin autosta, jota en ollut edes ajatellut aiemmin. Nimittäin Peugeot 5008 mallista, jossa oli erittäin hyvä takatila ja takaistuimet kolmelle turvavöineen. Siltikään auto ei ulkonäkönsä puolesta näyttänyt miltään jättiläiseltä.

Kulkiessani eri liikkeiden läpi oli mukavaa, että jokainen myyjä tervehti ja huomioi minut. Mikäli olisin joutunut katselemaan yksin kauan aikaa, eikä kukaan olisi kohdannut minua, olisin lähtenyt pois. Nyt kuitenkin tunsin, että olin tervetullut jokaiseen liikkeeseen, eivätkä myyjät katselleet perääni, että mitä se nyt kilpailijalle menee. Kaikki oli avointa ja rauhallista. Myymälöillä oli myös omia palvelupisteitä, joista oli helppoa mennä nykäisemään itse myyjää hihasta tai kysellä apua.

Asiakkaan on helppo halutessaan myös kilpailuttaa autoja ja hintoja. Vaihtoautopisteessä myyjä jutteli ihan yleisestikin autokaupasta ja kertoi Autoareenasta jokusen sanan, kun itse tein aloitteen keskusteluun. Hän kertoi, että Areenalle mahtuu parhaimmillaan tuhat autoa. Oli erityisen mukavaa kokea, ettei hänellä ollut kiire päästä asiakkaasta eroon. Ei edes naisasiakkaasta.

Minulle myös kerrottiin, että Autoareenalla palvelevat myös Mje-Fix , joka pesee, puhdistaa autoja. Olisipa kätevää viedä sinne auto putsattavaksi kesälomareissun ja lasten jäljiltä siivottavaksi. Heillä on myös renkaiden kausisäilytyspalvelua. Löytyy myös Klassik Service, joka tekee korjauksia, huoltoja, lisälaite asennuksia sekä ihan kokovaltaisia moottoriremonttejakin.

Autokaupan lomassa voi myös hengähtää Autoareenan Lounastuvalla. Tämäkin yllätti minut positiivisesti, sillä voisihan autokaupan tarjouksia sulatella lounaan kera tai autokaupan kunniaksi juoda kupposen kahvia.

Toinen autoasia, josta olen kiinnostunut ja valmis sellaisen myös hankkimaan on retkeily- tai matkailuauto. Autoareenalla niitä löytyi muutama Rinta-Joupin Autoliikkeen valikoimasta. Heillä näytti olevan asuntovaunukin hallissa nähtävillä. Meillä on ollut matkailuauto jo parisenkymmentä vuotta ja nyt olisi päivityksen aika. Olemme reissanneet pienten lasten kanssa sellaisella jo vuosia, pitkin Eurooppaa. Maailman helpointa matkustamista lasten kanssa. Voi pysähtyä syömään ja lepäämään juuri silloin kuin huvittaa, eikä ole aikatauluja ja stressiä hotelleista ja ruokapaikoista ja koska jostain syystä lapsilla on aina vessahätä eri aikaan juuri matkustaessa, niin vessahommatkin ovat sujuneet paljon helpommin.

Matkailuautolla on reissattu myös kotimaassa pitkin ja poikin ja auto on ollut marjastusreissuilla oivana lepo- ja ruokapaikkana pienille lapsille. Asuntoauto omassa pihassa on tarjonnut myös lapsille kavereiden kanssa mukavan oman yöpymispaikan, jossa on saanut valvoa kesäiltana pidempään ja jutella salaisuuksia.

Olin todella positiivisesti yllättynyt tuosta Ideaparkin Autoareenasta, joka taitaa olla pohjoismaiden suurin autokauppa samalla. Täytyy myöntää, että itsellekin tuli tunne, kuin olisi valitsemassa parhaimpia karkkeja, eikä ihan tietäisi minkä ottaisi, kun on niin monta herkullista vaihtoehtoa.

Voin ymmärtää, että sellaisen, joka on autoista kiinnostunut, niin paikka on tosiaan, kuin karkkikauppa, mutta jos autokauppaa haluaa minunlaillani tehdä helposti, niin kannattaa suunnata nokka kohti Ideaparkia!

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.