Sankarikoira pelasti hylätyn poikavauvan hengen:poliisi pyytää silminnäkijöiltä apua äidin löytämiseksi

Sankarikoira pelasti hylätyn poikavauvan hengen:poliisi pyytää silminnäkijöiltä apua äidin löytämiseksi
Kuva:Kaan Elgün

Teksti: Anna-Leena

Terry Walsh, 64, oli Hel-koiransa kanssa kävelyllä Kings Nortonin puistossa, Birminghamissa, kun hän yhtäkkiä huomasi tien varrelle myttyyn jätetyn viltin. Koira juoksi haistelemaan vilttiä, jonka alta omistajan suureksi yllätykseksi alkoi kuulua vauvan itkua.

“Luulen, että vauva heräsi, kun Hel tökki häntä hellävaraisesti kuonollaan.” hämmästynyt omistaja kertoi Daily Mail lehdelle. “Ilman koiraani olisin luultavasti vain ajatellut, että joku on jättänyt peiton siihen ja kävellyt sen ohi.” Koira jäi makaamaan vilttiin käärityn vauvan viereen. “Isompi -tai eri luonteinen koira olisi saattanut vain repiä peittoa ja riepotella vauvaa kuin räsynukkea ja sitten on vielä ketut ja rotat ja kaikki muu mitä siellä puistossa saattaa olla”, kommentoi Walsh koiransa esimerkillistä käytöstä. 

Hylätty vastasyntynyt oli viranomaisten mukaan todennäköisesti vain tunteja vanha, kun hänet löydettiin puistosta. Täysiaikaisena syntynyt vauva kiidätettiin sairaalaan. Poliisi on julkaissut kuvia vauvasta, jolle sairaalan henkilökunta on antanut nimeksi George. Äidin etsinnät jatkuvat. “George-vauva on terve ja voi hyvin. Surullista kyllä, emme ole vielä löytäneet vauvan äitiä.”

Poliisi on pyytänyt apua mahdollisilta silminnäkijöiltä ja ilmaissut huolensa vastasynnyttäneen äidin terveydentilasta. Poliisi on julkaissut myös videopätkän puiston läheisen valvontakameran videolle tallentuneenesta, vauvan äidiksi epäillystä nuoresta naisesta. Nainen tallentui valvontakameralle kello 17:10. Poliisi ei osaa sanoa, onko valvontakameralle tallentunut nainen vauvan äiti vai ei, mutta pyytää naista ottamaan yhteyttä mahdollisten lisätietojen toivossa. Poliisi epäilee äidin asuvan lähellä puistoa. “Uskomme, että kuka ikinä jättikään vastasyntyeen puistoon halusi, että vauva löydetään.”

Lukuisat paikalliset ovat onnitelleet sankarikoiraa: “Super sankareilla ei ole viittaa, heillä on häntä” kuvaili yksi Hel-koiran sankarillista tekoa. “Hienoa työtä. Mikä tähti! Tuohon aikaan illasta alkaa olla jo kylmä.” kirjoitti toinen. Monet ovat samaa mieltä siitä, että koira ansaitsisi hengenpelastusmitalin. 

Lähde: www.dailymail.co.uk

Ruuhkavuodet toimitus