Keski-ikäisyyden kriteerit, kuinka yhtenä päivänä huomaat täyttäväsi ne!

Keski-ikäisyyden kriteerit, kuinka yhtenä päivänä huomaat täyttäväsi ne!

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Menneinä vuosina tuli naureskeltua vanhemmille kollegoille, kun heillä ei kädet riittäneet lukea purkkien tuotesisältöjä. Tuntui niin kaukaiselta ja oikeastaan saavuttamattomalta, että itselle niin koskaan kävisi. Kunnes yhtenä päivänä sitä tajuaa olevansa keski-ikäinen ja likinäköinen.

Se alkoi sillä, että puoliso sytytteli sisällä KAIKKI valot. Polttimot vaihdettiin ledeihin ja aviomies hommasi lukulasit. Tässäkin vaiheessa luulin vielä olevani turvassa ja hohottelin miehen näyttävän Clark Kentiltä ilman merkittäviä supervoimia.

Kunnes eräänä päivänä yritin vertailla muumitahnojen ppm:ä (ja sehän on sama määrä ikäsuosituksesta riippumatta). Ensin koitin tarkentaa kovasti räpsyttelemällä silmiä sekä kallistelemalla purkkia valoa vasten ja lopulta lainasin wannabe-Teräsmiehen kakkuloita. Tämän jälkeen tajusin monta muutakin keski-ikäisyyden kriteeriä täyttyneen.

* Ensikäynti fysioterapiassa. Oli pistänyt vähän sieltä ja täältä useamman vuoden, mutta nyt se vaiva jäi päälle.

* Niskapahka. Niska vaan nousee ja kaula häviää. Fysioterapeutti sanoi sitä asiantuntevasti emännän kyhmyksi.

* Kypärät. Miksi murtomaahiihto ja autoilu on ylipäätään sallittu ilman kypärää!!??

* Pipot ei pysy enää ruuvaamallakaan päässä. Ne tarvitsee joko solmia kolmannen ja neljännen leuan väliin tai sitten varmistaa pysyvyys kypärällä.

*Puutarhan hoito: Pistokas ei olekaan enää ensisijaisesti kenkä.

* Ähkiminen. Muun muassa puutarhatöissä. Ähkiminen makuuhuoneessa jää vähemmällä, kun kuulostaa ja näyttää Rölli-Peikolta, tosin paljon ohuemmalla hiuskuontalolla.

* Anopin säästövinkit alkaakin kuulostaa järkevältä. Oivariinirasia onkin kätevä säilöntään.

Ja niin on peli selvä. Keski-ikä on tässä ja nyt, vaikkei ole edes vielä aikuinen. Ja kunpa aviomies ei tajuaisi tätä vielä pitkään aikaan.


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.