Uusi tutkimus: Netflix vähentää läheisyyttä parisuhteissa

Uusi tutkimus: Netflix vähentää läheisyyttä parisuhteissa
Kuva: CardMapr.nl

“Netflix ja chill” ei todellakaan ole se paras tapa viettää aikaa puolison kanssa. Uuden Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan aika internetissä ja suoratoistopalveluissa näkyy viilenneinä lemmenleikkeinä.

Kukapa ei tykkäisi katsoa Netflixistäkivaa sarjaa ennen nukkuman menoa? Valitettavasti sänkyyn meneminen ja uppoutuminen johonkin ohjelmaan pilaa parhaimmillaan koko sukupuolielämän.

Kun leffa loppu, siirrytään sohvalta sänkyyn katsomaan vielä sarjaa

Monet siirtyvät iltaisin sohvalta makuuhuoneeseen, jossa jatketaan sarjan tai ohjelmien katselua. Ison-Britannian Lancasterin yliopiston tutkijoiden tutkimuksessa todettiin, että kiireisin Internet-käyttöaika on nyt klo 22–23.

Suuri osa ohjelmien liikenteestä ohjataan ihmisille, jotka katsovat suoratoistopalveluja, kuten Netflix ja YouTube.

Yliopiston tutkijat löysivät todisteita, jotka osoittivat, että melkein 400 laitteella oli huippu juuri klo 22-23. Katsojat ovat itse pidentäneet aikaa suoratoistopalvelujen tarjonta katsomalla vielä sänkyyn siirtymisen jälkeen. Tulokset viittaavat siis siihen, että kun televisio on suljettu, liikenne jatkuu mobiililaitteilla.

Tulokset ovat yhteydessä pariskuntien seksielämään: seksi ei kiinnosta

Cambridgein yliopiston professori David Spiegelhalteri varoitti jo aiemmin, että pariskuntien kiinnostus seksiin tulee hiipumaan, koska sängyssä katsotaan enemmän televisiota.

Kun päivän askareet on saatu tehtyä on mukavaa “nollata” päivä keskittymällä sarjaan. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että aika on pois puolison kanssa vietetystä hellyydestä, joka on kantava tekijä hyvinvoivassa parisuhteessa.

Joissakin suhteissa seurataan yhdessä jotain tiettyä sarjaa, ja sen tuoma nautionto on suurempi mitä seksuaalinen kanssakäyminen.

UNSW Australian seksuaaliterveyden professori Juliet Richters kertoi The Conversation -lehdelle, että yksilöllisesti kulutetun median tunkeutuminen koti-elämään voi olla merkitystä parisuteelle.

-Ihmiset vievät kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet sänkyyn ja lukevat työviestinsä ennen kuin he todella alkavat nukkumaan, sanoi Richters lehdelle.

Yksi oleellinen tutkimuksen havainto oli, että useimmat osallistujat sanoivat löytäneensä tarpeeksi aikaa harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa. Tämä viittaa siihen, että ohjelmia ja suoratoistopalveluiden tarjontaa katsotaan paljon myös yhdessä.

Lue myös:

Treffit klo 21:30

Eliittikumppani vai Tinder sinkkuvanhemmalle?

“Ei huvita”. Mistä synnytyksen jälkeinen haluttomuus johtuu?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.