Riku Nieminen: “Apple palautti poikani Brawl Stars-peliin käyttämät 3200e” Mitä tehdä jos lapsi onnistuu tekemään peliostoja ilman lupaa?

Riku Nieminen: “Apple palautti poikani Brawl Stars-peliin käyttämät 3200e” Mitä tehdä jos lapsi onnistuu tekemään peliostoja ilman lupaa?
Kuva: Supercell

Näyttelijä Riku Nieminen kertoi huhtikuussa, että hänen poikansa oli onnistunut epähuomiossa tekemään huomattavan suuren peliostoksen. Poika oli ostanut Brawl Stars -pelin virtuaalisia timantteja, joiden hinnaksi tuli lopulta reilu 3200e.

– Hei, ei ois mitään mahdollisuutta Supercell palauttaa niitä reilua 3200 euroa, millä poitsu oli ilman iskän lupaa ostanut timantteja Brawl Starsista? Nieminen kirjoitti huhtikuussa päivityksessään.

Brawl Stars on suomalaisen Supercellin kehittämä ja julkaisema peli, joka näki maailmanlaajuisen ensi-iltansa vuonna 2018.

Brawl Stars- peli on ladattavissa ilmaiseksi, mutta sen sisällä tarjotaan maksullista sisältöä. Nieminen kertoi antaneena pojalleen luottokorttinsa tiedot pienen ostoksen takia, mutta ei ymmärtänyt että pojan harkintakyky ei välttämättä ymmärrä paljonko on vähän.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan operaattorit, luotonantajat tai pelejä ja muita palveluita tarjoavat yritykset eivät vapaudu kokonaan vastuustaan vetoamalla vanhempien vastuuseen. Yrityksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaan vanhempi vastaisi mobiililaitteen tai luottokortin käytöstä aiheutuneista kuluista. Hyvityksen saa, jos lasta on houkuteltu tekemään ostoksia, tai että ostokset on tehty luottokortilla. Asiasta ottaa yhteyttä maksun veloittaneeseen luottokorttiyhtiöön.

Nieminen sai lopulta rahat takaisin, ja tiedotti asiasta Twitterissä

Supercellin viestintäpäällikkö Heini Vesanderin mukaan lapsi voi turvallisesti pelata pelejä, mutta ennen pelaamista käy lapsen kanssa nämä asiat läpi:

  • Poista asetuksista mahdollisuus tehdä ostoja pelin sisällä.
  • Älä kerro lapselle salasanoja, joiden takana on pääsy ostoihin
  • Ohjelmaa tai sovellusta kannattaa tutkiskella ja katsella yhdessä lapsen kanssa
  • Kerro lapselle, että pelissä käytetään oikeaa rahaa
  • Jos vahinko tapahtuu, ota yhteyttä pelin tarjoajaan ja omaan luottokorttiyhtiöön

Asiasta uutisoi IS, Mtv-uutiset

Lue myös:

Monelle tuntematon vanhempinvapaa: Minna Valtari palasi töihin, kun hänen vauvansa oli 3,5 kuukautta vanha

Kun mikään ei riitä: “Näin olet hyvä äiti”-vinkit tulee jo ulos korvista

Lasten piirrustukset: “kuin avoin ikkuna lapsen mieleen”.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Riku Nieminen: “Apple palautti poikani Brawl Stars-peliin käyttämät 3200e” Mitä tehdä jos lapsi onnistuu tekemään peliostoja ilman lupaa?

  1. Hyvä asia, että rahat palautettiin. Vinkki, jota käytän, on, että minulla on laite, joka on tarkoitettu vain lapselleni aina, kun hän haluaa leikkiä. Ei linkitettyjä tai minkäänlaisia tilejä, ja pelit ovat mahdollisimman offline-tilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.