Koko perhe liikkeelle! Hauskat vinkit perheliikuntaan sisällä

Koko perhe liikkeelle! Hauskat vinkit perheliikuntaan sisällä
Kuva: Laura Fuhrman

Teksti: Anna-Leena

Joskus sää ei suosi, toisinaan ei ole aikaa, mutta on myös päiviä kun ei vaan huvita lähteä ulos liikkumaan. Lapset kuitenkin kaipaavat liikuntaa ja sisällä meno kiihtyy nopeasti riehumiseksi. Sisälläkin voi liikkua, pitää hauskaa ja purkaa energiaa. Pienissäkin tiloissa voi keksiä monenlaista. Kapeassa eteisessä voi kokeilla sählymailaa ja pehmopalloa, minigolfia tai vaikka keilausta. Tuoleista syntyy monenlaisia tunneleita tai juna -ja bussileikkejä. Voimistelurenkaat, roikkumistangot ja puolapuut houkuttelevat kiipeämiseen. Vain mielikuvitus on rajana!

Rauhallinen eläinjooga

Jooga vahvistaa tutkitusti hyvinvointia monin tavoin. Jooga kehittää kykyämme tulla tietoisemmaksi omasta kehosta ja vahvistaa tutkitusti hyvinvointia monin tavoin. Jooga sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Joogaliikkeet harjoittavat myös keskittymiskykyä, joka on kaiken oppimisen perusta. 

Hauskat eläinjoogaliikkeet ovat joogan perusliikkeitä lapsille ja aikuisille yhdessä tehtäväksi.Eläinjooga harjoitukset onnistuvat vaikka olohuoneessa eikä apuvälineitä tarvita. Liikkeistä löytyy variaatiota helpoista vaikeampiin ja ne sopivat sekä lapsille että aikuisille. Esimerkiksi Neuvokas perhe You Tube -kanavalta löydät eläinjooga-videosarjan johon kuuluu 8 liikettä. 

Näyttävä trikkaus

Trikkaus on uusi laji, jossa omalla keholla tehdään näyttäviä temppuja. Näyttävissä tempuissa yhdistellään akrobatiaa, taistelulajien elementtejä, telinevoimistelua ja jopa breakdancea. 

Trikkaus-temppujen harjoittelu kannattaa aloittaa helpoimmista liikkeistä, joita voi harjoitella kuka vaan. Kokeilkaa ja harjoitelkaa temppuja yhdessä. Hauskat trikkaus-temppuvideot löydät myös Neuvokasperhe YouTube-kanavalta

Tasapainottelua temppuradalla

Temppurata syntyy tuoleista, peitoista, tyynyistä ja huonekaluista. Isompien lasten kanssa temppuradan ideana voi olla, että maata ei saa koskea ja pienempien kanssa temppurata toimii tasapainon harjoittamiseen. Temppuradalla voi esimerkiksi kulkea maassa tyynyjen päällä tasajalkaa loikkien, tuolien alta ryömien ja lopulta sohvalle kiiveten. Patjasta saa rakennettua sohvan päälle liukumäen ja rullatun patjan päällä on hauska istua tai tasapainotella. Googlettamalla löydät ideoita erilaisten temppuratojen rakentamiseen.

Vauhdikas zumba

Zumba-jumppavideoita on YouTube pullollaan. Vauhdikkat videot ovat yhdistelmä tanssiliikkeitä ja aerobickia ja saavat hien pintaan myös aikuiselle. Zumba on hyvä keino pitää hauskaa ja saada samalla koko perhe liikkumaan! Kokeilkaa esimerkiksi näitä: Azukita Zumba kids tai Minion Zumba .

Liikutaanko teillä yhdessä vai erikseen?

Lähde: Neuvokasperhe


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.