10 ideaa hauskaan rantapäivään lasten kanssa!

10 ideaa hauskaan rantapäivään lasten kanssa!
Kuva: Jaime Spaniol

Ennen lapsia rannalle pystyi lähtemään kirjan, viltin ja vesipullon kanssa. Lasten kanssa rannalle raahataan vesileluja, kellukkeita, uimapatjoja, kylmälaukkuja ja litroittain aurinkosuojaa. Uimarannalle lähteminen lasten kanssa vaatii valmistelua, varsinkin jos ranta on kauempana kotoa eikä unohtuneita aurinkorasvoja pääse niin vaan hakemaan. Totuus kuitenkin on, että suurin osa lapsista viihtyy rannalla ja rantapäivistä voi pienellä vaivalla luoda ikimuistoisia kokemuksia.

Ruuhkavuodet listasi 10 hauskaa ideaa, joilla tehdä rantapäivistä entistäkin hauskempia ja stressittömämpiä

1. Kaulakoru pesusienistä

Askarrelkaa yhdessä hauska kaulakorut pesusienestä. Leikkaa pesusieni 5cmx5xm kokoisiksi neliöiksi. Pujottakaa sienien läpi askarteluneulalla narua ja sitokaa kaulakoru kaulaan. Kylmässä vedessä kasteltu kaulakoru viilentää kuumana kesäpäivänä. Kaulakorun voi myös pakastaa. 

Varoitus: Pienten lasten leikeissä kaulakoruja tulee käyttää vain aikuisen valvonnassa. 

2. Jäiset vesipullot

Pakasta vesipullot ennen rantapäivää. Vesi säilyy viileänä pidempään ja vesipullot pitävät myös eväät kylmänä. 

3. Jäiset vesi-ilmapallot

Toinen tapa pitää ruoka kylmänä on täyttää kylmälaukku pakastetuilla vesi-ilmapalloilla. Kun jää sulaa, on vesisodan aika.

4. Arvotavarat piiloon

Koko perhe haluaa uimaan yhtä aikaa ja tavarat jäävät viltille vartioimatta. Varsinkin ulkomailla ja suuremmilla uimarannoilla tavaroita ei kannata jättää vartioimatta, paitsi jos sinulla on laukussasi vaippa. Kääri puhelin ja kukkaro puhtaaseen vaippaan ja sulje vaippa. Paatuneinkaan taskuvaras ei uskalla etsiä rahaa “kakkavaipasta”. 

5. Koko rannan hienoin hiekkalinna

Parhaat muotit hiekkalinnan rakentamiseen löytyvät keittiöstä: mittalusikat, desimitta, pensselit ja kipot. Pakkaa rantakassiin setti hiekkalinnan rakennustöitä varten ja yllätä lapset rannalla tai etsikää yhdessä kotoa mahdollisia muotteja hiekkalinnaa varten.

6. Jäiset juomat

Valmista kotona raikasta limonaadia ja pakasta se minigrip-pusseihin. Pusseissa voi pakastaa myös jääteetä tai mehua. Ota mukaan pillejä ja juokaa kylmä ja virkistävä juoma suoraan pusseista!

7. Kylmät välipalat

Myös lasten smoothiepusseja voi pakastaa. Pakastettu hedelmäsose on hauska ja nopea välipala, jonka kiireisinkin vesipeto malttaa syödä leikkien lomassa.

8. Suojassa auringolta ja tuulelta 

Eikö rannalta löydy varjoa? Ota rannalle mukaan oma teltta. Telttaan voi tehdä mukavan pesän jonne köllähtää päiväunille tai siellä voi syödä retkieväitä auringolta ja tuulelta suojassa. 

9. Vauvan leikkikehä

Eikö vauvasi tykkää hiekasta? Kulmalakanasta syntyy vauvalle näppärästi leikkikehä. Asettele lakana hiekalla “väärinpäin” eli kulmat ylöspäin. Asettele kulmiin sisäpuolelle kylmälaukku, reppu tai rantakassi ja kiinnitä reunat pyykkipojilla. 

10. Viilentävä aloe vera

Vaikka auringolta suojautuisi oikein, joskus se pääsee yllättämään. Pakastetut aloe vera-kuutiot helpottavat punoittavaa ja kuumottavaa ihoa. Täytä jääpalamuotti aloe veralla, pakasta ja nauti sen viilentävästä vaikutuksesta iholla. 

Oletko kokeillut jotain näistä vinkeistä?

Lähde: One crazy house

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *