Päiväni taaperona

Päiväni taaperona
Kuva: Paul Hanaoka

Teksti: Viiden Tähden Vaimo

Tässä taaperoelämää vierestä seurattuani, jäin miettimään että millainen päiväni olisi, jos käyttäytyisin kuin taapero.

Aamulla herään puolison herättelyyn, mutta en haluaisin millään nousta sängystä. Pyydän puolisoa keittämään kahvia, jota en kuitenkaan juo. Suutun miehelle kun hän ottaa katsekontaktin, mutta myös jos hän yrittää poistua huoneesta. Typerys. Syön aamupuuron seasta vain mustikat. En osaa päättää haluanko pukea mekon ja verkkarit. Laitan molemmat. Puran illalla valmiiksi pakkaamani laukun eteiseen ja pakkaan sen uudelleen.

Keskeytän työmatkan viidesti istahtaakseni pientareelle, ja perille päästyä unohdun vartiksi työpaikan parkkipaikalle ihastelemaan kiviä. Löydän kuolleen lehden, jonka vien hykerrellen työkaverille. Annan sen hänelle juhlallisesti, mutta kerron, että saatan haluta sen myöhemmin takaisin. Työkaveri vetäytyy hämmentyneenä omaan huoneeseen.

Teen innoissani töitä hyvällä fiiliksellä. Kunmes tulee pulma, johon tarvitsen työkaverin apua. Soitan hänelle, mutta valitsen olla kuuntelematta neuvoja. Aloitan mieluummin alusta. Taputan ja nauran ääneen omalle erinomaisuudelleni. Voi mahoton että oon taitava!!

Lounaalle lähtiessä keksin, että olisipa hauskaa jos kaikki mentäisiin portaat takaperin kävellen. Viidennestä kerroksesta. Ja kaiteesta ei saa pitää kiinni!

Lounaalla valitsen lounasseuran istumajärjestyksen, ja vaihdan sitä vielä kerran kun kaikilla on jo paikka. Ja itseasiassa minusta olisi parempi jos Leena seisoisi ruokailun ajan. Ja ehkä selin meihin muihin.

Ruoka ei oikein maistu. Katson tarjoilijaa silmiin pudottaen samalla lihapullan maitolasiin. Totean aidosti hämmästyneellä äänellä, ohhoh! Otan kolme leipää, josta syön 1,2  ja lopuista nuolen päältä levitteet. Tarjoan imeskeltyä leipää Leenalle.

Paluumatkalla jumiudun ihastelemaan koiraa, näyteikkunaa, lakaisuautoa ja roskapönttöä. Työkaverit joutuvat houkuttelemaan minut mukaansa rusinoilla. Työpaikalle saavuttaessa Leena ehdottaa hissiä. No olkoon. Suostun, mutta suutun kun hän painaa nappia ensin. Saatana, minun nappi. Ajamme uuden kierroksen.

Osallistun palaveriin, mutta en jaksa oikein keskittyä. Piirrän tussilla pöytään kissan ja pyydän vieressä istuvaa Teroa ihastelemaan sitä. Huomaan sälekaihtimen  narun, ja rämpsäyttelen kaihtimia ylös ja alas loppupalaverin. Jonkun puhelin soi, ja alan spontaanisti tanssia soittoäänen tahtiin. Menen roikkumaan oven kahvaan 3min ennen palaverin päättymistä. Ovella käännyn vielä työkaverien puoleen ja totean, kakka.

Kahvitauolla otan laukusta eväsbanaani. Muussaan banaania käsiini, ja tarjoan muussia työkaverille sormien välistä nuoltavaksi. On se perkele kun toisille ei hedelmät maistu. Laitan imeskellyn banaanin takaisin laukkuun. Syön sen myöhemmin.

Pakollinen lepotauko

Työflow iskee, ja en haluaisi lähteä kotiin ollenkaan tänään. Käyn pyytämässä työkaverilta aamulla antamani lehden takaisin, mutta hänellä ei ole sitä. Suutun. Tiuskin miehelle kun hän tulee sovitusti hakemaan. Uskaltaakin avata minulle auton oven. Menen kotiin  riisun kaikki vaatteet eteiseen ja menen istumaan alasti telkkarin eteen. Nyt on aika rentoutua. Mitähän tänään syödään? Varmaan jotain paskaa.


Ruuhkavuodet suosittelee

Viiden Tähden Vaimo

Vanhemmuuden alkuhuumassa ja epävarmuudessa pyristelevä äiti-ihminen. Perheeseen kuuluu Neiti Taapero ja sen Isi. Meillä on aina se toinen kurahanska hukassa ja sähköpostikeskustelu Ikean asiakaspalveluun auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.