5 helppoa jäätelöohjetta: Nämä onnistuvat nopeasti ja ilman jäätelökonetta

5 helppoa jäätelöohjetta: Nämä onnistuvat nopeasti ja ilman jäätelökonetta
Kuva: Brooke Lark

Teksti: Anna-Leena

Kesäherkkujen ykkönen on ehdottomasti jäätelö. Jäätelö viilentää kuumana kesäpäivä ja ilahduttaa sateisella säällä. Jäätelö sopii monen jälkiruoan lisukkeeksi tai sen voi syödä sellaisenaan. Herkullisen jäätelön valmistaminen kotona on helppoa, ja parasta on että makuja voi yhdistellä oman maun mukaan. Miltä kuulostaisi mango-mansikka tai vaikkapa suolapähkinä-kinuski?

Perinteisen jäätelön pohja valmistuu sokerista, kananmunista, kermasta ja maidosta. Glukoosisiirapin käyttäminen estää jäätelön kiteytymistä ja parantaa jäätelön rakennetta. Jäätelöä voi kuitenkin valmistaa helposti myös ilman kananmunaa. Sokeria voi lisätä halutessa, mutta monesti makeat hedelmät riittävät makeuttamaan jäätelön. Mitä enemmän rasvaa maitotuotteissa on, sitä kermaisempi ja pehmeämpi jäätelöstä tulee. Rasvattomia tuotteita käyttäessä jäätelön rakenne muuttuu kiteiseksi.

5 helppoa jäätelö reseptiä 

1. Raikas mango-mansikka

Tarvitset: 

500g pakastettuja mansikoita

1 kypsä mango

400 g kookoskermaa

(tomusokeria tai makeutusainetta halutessasi)

Tee näin: 

Soseuta jäiset mansikat ja mango. Lisää kookosmaito ja jatka soseuttamista vielä noin minuutin ajan. Pakasta jäätelö silikonivuoassa. Jäätelö on valmista tarjoiltavaksi noin tunnin kuluttua. Jäätelöä voi säilyttää pakastimessa pidempäänkin, jolloin se kuitenkin muuttuu kiteiseksi ja se kannattaa soseuttaa nopeasti uudestaan ennen tarjoilua. 

2. Makea banaani-kinuski

Tarvitset: 

4 pakastettua banaania

Kinuskikastiketta maun mukaan

600gr turkkilaista jogurttia 

Tee näin: 

Pilko ja pakasta banaani. Mitä tummempi ja kypsempi banaani on, sitä makeampi jäätelöstä tulee. Soseuta pakastettu banaani tekosekottimessa. Lisää jugurtti. Lusikoi joukkoon haluamasi määrä kinkuskikastiketta ja pyöräytä se kevyesti seoksen joukkoon. Nauti!

3. Herkullinen mustikkapiirakka

Tarvitset:

250g mustikoita 

5dl kuohukermaa 

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

2 kaurakeksiä 

Tee näin: 

Soseuta mustikat. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Sekoita joukkoon mustikkasose. Kaada seos sopivan kokoiseen astiaan ja murustele päälle kaurakeksit. Pyöräytä lusikalla kevyesti keksimurut seoksen joukkoon.

4. Salmiakki-sitruunarahkajäätelö

Tarvitset:

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunankuorta

1 prk (250 g) maitorahkaa

2 kananmunaa

1 dl glukoosisiirappia

1/2 dl sokeria

Kourallinen turkinpippureita

Tee näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat, glukoosisiirappi ja sokeri. Vaahdota paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita varovasti keskenään. Kaada seos vuokaan lisää päälle rouhitut turkinpippurit ja pyöräytä lusikalla kevyesti seoksen joukkoon. Peitä kelmulla ja pakasta ensin 20 minuuttia, sekoita hyvin ja laita takaisin pakastimeen. Sekoita vielä pari kertaa pakastamisen aikana. Anna jäätelön olla pakastamisessa vähintään 4 tuntia tai kauemmin. Nosta jäätelö pehmenemään noin 30 minuuttia ennen syömistä.

5. Täyteläinen suklaa-pätkis

Tarvitset:

5 dl kermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

5 suklaakeksiä

1 ps pätkispaloja

2 dl valmista suklaakastiketta

Tee näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kondensoidun maidon joukkoon ja vatkaa vielä niin, että massasta tulee kuohkeaa. Lisää rouhitut keksit ja paloitellut pätkispalat. Jätä osa pätkispaloista koristeluun. Lisää puolet suklaakastikkeesta ja sekoita nopeasti, jotta massaan jää suklaapyörteitä. Kaada vuokaan, valuta päälle loput kastikkeesta ja koristele pätkiksillä. Peitä vuoka ja pakasta yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Oletko tehnyt jäätelöä kotona? Mikä näistä kuulostaa herkullisimmalta?

Lähde: Kotiliesi.fi

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *