Mökillä vai kaupungissa? Mieletön lapsiperheiden juhannus 2021

Mökillä vai kaupungissa? Mieletön lapsiperheiden juhannus 2021
Kuva: Emma Burne

Yötön juhannusyö, kasteinen nurmi ja tuoreutta hehkuva luonto ovat juhannuksen ykkösjuttu. Juhannus tunnetaan aikuisten ja perheen vanhempien kesken rakkauden- ja lemmenjuhlana. Vanhan kansan neuvot eivät ehkä takaa sulhoa armasta kaikille sinkkuäideille, vaikka juhannusheilaa monet etsivätkin. Jo heilansa löytäneet taas viettävät kuumaa rakkausjuhlaa erityisissä tunnelmissa. Taiat eivät aina tehoa toivotusti, sillä niillä voi saada aikaan vaan levottomia unia, tukan juuren kipeäksi tai pahimmassa tapauksessa löytää sen ikioman heilan putkasta.

Lapsiperheille juhannus on luovuutta vaativa kesäjuhla, josta halutaan nauttia juhannuksen tunnelmasta yhdessä perheen kesken. Lapsuuden juhannukset jäävät myös mieleen kesäöistä, juhannustaikojen kokeilusta ja muutenkin erityisen tunnelman aistimisesta. Lapsiperheille on Suomessa paljon tekemistä ja paikkoja, mutta juhannuksen voi hyvin viettää myös kotona. Alta löytyy vinkit kotiin ja reissuille!

Juhannus vierähtää kotona parhaiten kiireettömästi, herkutellen ja yhdessä pelaten. Lasten kanssa voi kokeilla hauskoja modattuja “juhannustaikoja”. Kokeile näitä:

Kun juhannusyön iltana kerää seitsemän yrttiä tai kukkaa ja pistää ne tyynyn alle, näkee unessa tulevan kesäloman parhaan leikkikaverin. Pssst… kukat tulee poimia niityltä tarkasti harkiten ja hiljaisuudessa.

Jos kieriskelee nakuna kasteisessa nurmikossa, saa ruohon tupsuja takapuoleen. Taikaa tai ei, mutta hauskaa!

Taianomainen neliapilan etsintä, jossa löytäjä saa valita mitä syödään jälkiruoaksi!

Juhannuskokon savu kääntyy sinne, kenellä tulee illalla ensimmäisenä uni.

Pisimmälle kiven heittänyt saa onnea mielettömästi onnea lopuksi vuotta.

Vietti juhannuksen sitten mökillä, kotona tai reissussa ovat parhaat ja mieleen painuvimmat hetket lopulta hyvin pieniä, mutta merkityksellisiä. Juhannukseen kuuluu ulkona syöminen, grillaaminen, juhannuskokko, kukkien kerääminen, vihta ja saunominen, pihapelit, ja yhdessä oleminen.

Toiset liputtavat mökkijuhannusta, toiset viettävät juhannuksen kaupungissa. Alla esimerkkejä mitä kaupungissa voi tehdä juhannuksena lasten kanssa.

Helsinki

Cityjuhannus Suomen pääkaupungissa ei ole ollenkaan huono! Juhannuskokko löytyy Kaivopuiston rannasta, Lauttasaaren kokkokalliolla, Seurasaaresta ja Karjalaisten kesäkodilta.

Juhannuksen taikapolku-kierros Seurasaaressa on ollut todella suosittu menneinä vuosina lapsiperheiden keskuudessa. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta niille on pieni, muutaman euron pääsymaksu, kurkkaa lisäinfo täältä!

Tampere

Tampereella riittää tapahtumaa ja puuhaa pienille elämyksen etsijöille ympäri vuoden, myös juhannuksena. Käynti Särkänniemen huvipuistoon, järviristeily Viikinsaareen, tai reissu eläinpihojen suloisiin asukkeihin tai erilaisiin kiipeily-, leikki- ja toimintapuistoihin. Kurkkaa kaikki mahdollisuudet täältä!

Turku

Turun juhannus on huomioinut myös lapset aktiviteettien tarjonnassa. Lasten juhannus Turussa onnistuu esimerkiksi Turun kylpylöissä (Ruissalon kylpylä, ja Caribia), joissa on lipunnostoa ja juhannuskokkoa, sekä lapsille suunnattua muuta ohjelmaa.

Aiempina vuosina myös Turun SuperPark sisäliikuntapuisto on ottanut lapsiperheet vastaan myös juhannuksena. Myös Turun Seikkailupuisto on menneinä vuosina tarjonnut runsaasti ajanvietettä juuri juhannuksena.

Vinkki! Muista myös katso mitä Tallink Silja ja Viking Line tarjoavat juhannusristeilyjen osalta!

Oulu

Jos kaipaat grillailun ja rentoutumisen vastapainoksi hieman adrenaliinia, kannattaa suunnata kokemaan korkeiden paikkojen jännitystä Seikkailupuisto Huikiaan. Huikia on auki klo 11–18 juhannuksen molempina päivinä. 

Perheen pienemmälle väelle löytyy vauhtia Oulun Hietasaaresta, sillä Vauhtipuisto kutsuu kävijöitä juhannuksena klo 11–18. Katso Oulun koko juhannuksen tarjonta täältä!

Tarkista oman kunnan tai kaupunkisi tarjoamat aktiviteetit oman paikkakunnan nettisivuilta, ja löydä juuri teille parhaat menot ja aktiviteetit. Nauttikaa yhdessä olemisesta, juhannustaioista ja herkuttelusta koko perheen voimin – luoden lapsille ikimuistoinen juhannus!

Lue myös:

Kesällä keittiö muuttaa ulos

Koko perhe liikkeelle! Hauskat vinkit perheliikuntaan sisällä

Tekemistä teinien kanssa


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Mökillä vai kaupungissa? Mieletön lapsiperheiden juhannus 2021

  1. Aika mieletöntä tosiaan, ei mitään missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.