Mitä kaikkea ehtisinkään, jos en leikkaisi nurmikkoa?

Mitä kaikkea ehtisinkään, jos en leikkaisi nurmikkoa?

Kaupallinen yhteistyö: Netrauta

Asumme rivitalossa ja pihamme ei ole kovin suuri. Se on aidalla rajattu nurmialue, jossa on pieni korotettu kukkapenkki. Vaikka jostain syystä ruoho on kirjaimellisesti vihreämpää aidan toisella puolen, meidänkin nurmikko kasvaa ja valitettavasti vaatii leikkuuta.

En tiedä, onko ruohonleikkuun inhottavuudella jotain tekemistä sen kanssa, että teen sen luultavasti maailman ensimmäisellä ruohonleikkurilla, sellaisella työnnettävällä ja täysin tylsyneellä. Ei vaan, kyllä tiedän. Siitä se johtuu. Turhauttavinta tässä kuviossa on se, että ehtisin ruohonleikkuuseen tuhrautuvalla ajalla tehdä vaikka mitä muuta!

Koska ruohonleikkuri on taloyhtiön, haen sen ensin pihan toisesta päästä varastosta. Varaston ovelta palaan vielä hakemaan avaimen, koska kukapa kaikkea kerralla muistaisi. Sen jälkeen otan leikkurin varastosta, lyön pääni varaston hyllyyn (miksi, oi miksi joka ikinen kerta?) ja kiskon leikkurin omalle pihalle, samalla kantapäitäni siihen paukuttaen. Nostan leikkurin kuistin yli pihalle ja alan hommiin. Vedän, työnnän, käännän, potkin, poistan ruohotukokset, vedän, työnnän… Lopuksi kiskon leikkurin takaisin varastoon, luultavasti vielä unohdan avaimet ja lyön pääni hyllyn reunaan. Aikaa tähän suoritukseen kuluu 32 minuuttia. 

Olen melko varma, että tuon kokoiseen pihaan ei tarvitsisi käyttää näin paljon aikaa, ja aikahan on tunnetusti arvokasta. Varsinkin, kun olen kahden pienen lapsen äitinä oppinut aika tehokkaaksi: ehdin ruokaa lämmittäessäni tyhjentää tiskikoneen, keitän puuron kahvin tippumista odotellessa ja hampaita harjatessani jumppaan lantionpohjaa.  Siispä surffasin Netraudan sivuille tutkimaan vaihtoehtoja ja arvioin, kuinka paljon nopeammin voisin tästä askareesta selviytyä.

Jos omistaisin oman, paremman kelaleikkurin, ruohonleikkuu sujuisi vähintään kahdeksan minuuttia nopeammin. Tuossa ajassa ehtisin esimerkiksi käydä suihkussa (ja pestä jopa hiukset!) tai tyhjentää ja täyttää tiskikoneen. Alkuun päästyäni unelmoin kevyestä akkukäyttöisestä ruohonleikkurista, jolla saisi kaikki takapihamme ahtaat kulmatkin siistittyä. Tarkan arvioni mukaan suoriutuisin sellaisella noin vartissa, jolloin säästäisin aikaa 17 minuuttia. Tuollaisessa reilussa vartissa ehtii vaikkapa saunaan tai kipaista lähikaupasta suklaalev.. lapsille iltapalaa.

Kuva: Netrauta

Villiksi heittäytyessäni alan tutkimaan robottiruohonleikkureita, jotka tekevät kaiken puolestani! Tällöin kaikki ruohonleikkuuseen menevä aika jäisi jollekkin muulle ja reilu puoli tuntia ylimääräistä aikaahan on pieni ikuisuus kaltaiselleni multitaskaajalle! Tuossa ajassa voisin kuunnella jakson yleisivistävää podcastia HIIT-treeniä tehdessäni ja neuloa vielä villasukat kyykkyjen aikana. Siis jos jumppaisin tai neuloisin. Todellisuudessa keittäisin kahvit ja pötkähtäisin sohvalle katsomaan Salatut elämät. Luultavasti puolessa välissä nukahtaen.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.