Tervetuloa sirkukseen!

Tervetuloa sirkukseen!

Teksti: Katri

Nyt ollaan jännän äärellä. Pitkän mietinnän jälkeen päätin ottaa yhden askeleen lähemmäksi unelmiani ja alkaa kirjoittaa ajatuksia myös muiden luettavaksi! 

Ajattelin näin alkuun, että parhaiten ajatuksiini ja mietteisiini pääsisi sisälle, jos kertoisin kuka minä olen ja ketä perheeseeni kuuluu. Suurin tarkoitukseni on kertoa rehellisesti ja avoimesti ruuhkavuosista, huumorilla höystettynä! Meidän tavallisesta arjestamme, ideoista ja vinkeistä, arjen haasteista sekä avioliiton kiemuroista ja iloista ruuhkavuosien keskellä. Kirjoituksissani käsittelen myös riittämättömyyden tunteita, identiteettikriisiäni sekä haluan myös omilla teksteilläni avata arkojakin aiheita äitiyteen ja ruuhkavuosiin liittyen. Leivonta varsinkin juhlan tultua näyttäytyy kirjoituksissani myös. 

Meitä sanotaan ihme ja kumma Kiljusten perheeksi. Mennäänkö me tänään Kiljusille, kysyi siskoni poika äidiltään ja se sai minut purskahtamaan nauruun. Mutta sitähän me todellakin olemme. Meillä kuuluu elämän äänet, naurua, kiukkua ja kaikkea siltä väliltä myöskin minun toimestani, turha sitä nyt kieltämään. Meidän perheessämme on oleellista, että tunteensa saa näyttää, myöskin ne negatiiviset mutta sitäkin enemmän meillä näkyy lämpö ja luotto toisiamme kohtaan. 

Asumme Mikkelissä minun lapsuudenkodissani omassa muumitalossamme. Esikoispoikamme Viljami aloitti koulutien viime syksynä, Voitto on vilkas ja urheilullinen minieskari ja Vappu on meidän kolmevuotias prinsessamme sekä perheemme nuorin jäsen Vilda on täyttänyt yhden vuoden pari kuukautta sitten.  Olen ainainen vauvakuumeilija ja hullulta kuin se jonkun mielestä saattaa kuulostaakin niin haaveilen vielä hiljaa mielessäni yhdestä pienestä tuhisijasta.

Olen luonteeltani lempeä mutta samalla temperamenttinen ja kuvailisinkin itseäni aika tarkalleen tulisieluksi. Ja vaikka omaankin tulisen luonteen, ahdistun riitelystä ja vihaan yhteenottoja, tästä lauseesta mieheni on kyllä hieman eri mieltä. Suurimpia intohimojani kirjoittamisen ohella on ehdottomasti leipominen ja liikunta ylipäänsä.  Lenkkitossut jalassa unohdan hetkeksi kaiken muun. Leipominen taas on minulle kuin yksi taiteen muoto. Rakastan yhdistellä uusia eri makuja ja koristelussa päästän mielikuvitukseni valloilleen! 

Olemme pyörittäneet meidän suurperhettämme noin kahdeksan vuotta.  Suurperheen äitinä ei todellakaan ole tylsää. On vaarallisia tilanteita, riitoja, sovitteluja ja sovintoja. Joskus joku lapsista huutaa takapihalla pää alaspäin puusta roikkuen ja toiselta murtuu solisluu leikkipuistossa, tiedän aivan hirveää. On jäätävää uhmaa kertaa neljä, siis kertaa neljä! Siihen vielä vanhempien uhmat päälle niin huh huh!  On huolta ja murhetta, mielipide-eroja sekä valtavaa väsymystä, varsinkin itse kirjoittajalla. Valehtelisin, jos väittäisin etten välillä hiljaa mielessäni kuulisi kiellettyjä sanoja; oi miksi, oi miksi… 

Jokapäiväisestä sekoilusta huolimatta, rakastan meidän hullunkurista perhettämme. Vahvoja tunteita, vauhtia ja mikä tärkeintä rakkautta ja tukea jaettavaksi kuuden henkilön kesken. Olen ylpeä, ainakin suurimman osaksi aikaa. 

Tervetuloa mukaan matkaamme!

Mikä sinut saa ylpeäksi ja mikä on parasta juuri teidän perheessä?


Ruuhkavuodet suosittelee

Katri

Olen neljän vilkkaan hulivilin kotiäiti Mikkelistä. Elämme hektistä pikkulapsiarkea. Meillä riidellään, mökötetään, sovitaan, halataan sekä pussataan ja huumori kukkii perheessämme varsinkin puolisoni toimesta. Olen luonnonlapsi mutta rakkaus punaista huulipunaa kohtaan ei häviä. Haaveilen omasta ajasta, paremmista yöunista ja mielenterveyteni järkkyy liiasta sekasorrosta. Olen ikuinen vauvakuumeilija. Vihaan ruuanlaittoa mutta rakastan leipoa! Iloiseksi minut saa jonkun toisen valmistama ruoka, hyvät löydöt kirpparilta sekä juoksulenkki raikkaassa ulkoilmassa.

6 thoughts on “Tervetuloa sirkukseen!

  1. Voi ihana Katri♡
    Parasta,kun rupesit kirjoittamaan meille 🙂 Siis todella hyvä kirjoitus!
    Meidän perheessä parasta on rakkaus ja turva. Kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat ja kukaan ei tuomitse. ♡

  2. Kiitos Heidi ihanista ja kannustavista sanoistasi ❤️ mitä sitä ihminen muuta tarvitseekaan kuin turvaa ja rakkautta jaettavaksi, ihanaa kesää teille❤️

  3. Meidän perheessä on parasta rakkaus, huumori ja yhteiset unelmat ❤ Kiva kun jaat arkeanne ja ajatuksiasi meille!

  4. Kuulostaa kati niin hyvältä! 🙂 Kiitos että luet <3

  5. Kiitos todellisesta tarinasta. Voin niin samaistua vaikkei meillä ole kuin kolme lasta, joista vanhin aloittamassa ekaluokan. Parasta meillä on rakkaus ja yhteiset tekemiset sekä retket.

  6. Kiitos että luit ja ihanaa että voit samaistua tarinaani 😍 perheen kanssa retkeily ja tekeminen ylipäänsä on kyllä ihan parasta ❤️ jos vaan kaikki tulevat sillä hetkellä toimeen keskenään 😅 turvallista ja mukavaa matkaa esikoisen koulutielle ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.